Wellicht heb je al een nieuw huis op het oog, wil je gewoon snel weg uit het huis of heb je andere redenen om snel je huis te willen verkopen. Want, willen we dat eigenlijk niet allemaal? Makkelijk en snel je huis verkopen, zonder wekelijks alles op te moeten ruimen voor de zoveelste bezichtiging. Wij snappen je volledig en daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Houd onderhoud bij

Wellicht komt deze tip niet helemaal op tijd, maar laat geen achterstallig onderhoud liggen. Wanneer je dan je huis wil verkopen, ziet je huis er dan piekfijn uit. Een huis dat er netjes uit ziet verkoopt immers sneller, mensen willen geen over het algemeen geen bouwval kopen. En als ze dat wel willen gaan ze voor een echte bouwval, we gaan er maar even van uit dat jouw huis dat niet is.

Hou het neutraal

Als je dan toch bezig bent met het onderhoud, hebben we nog een aanvullende tip. Misschien vind jij die gifgroene keukenkastjes te gek, maar als ze toch al loshangen, is het misschien beter om ze te vervangen door een iets neutralere kleur. Uiteraard, in een steriele ruimte voelen mensen zich ook niet prettig. Onze tip is dan ook hou het neutraal, maar wel huiselijk en sfeervol.

Breng over waarom jij je thuis hebt gevoeld in dit huis en zorg ervoor dat anderen dit ook kunnen ervaren.

Maak goede foto’s

Goede foto’s zijn heel belangrijk. Deze foto’s zijn namelijk vaak het eerste wat een potentiële koper van jouw huis ziet. Zorg er daarom voor dat je huis er opgeruimd uitziet op het moment dat je de foto’s maakt. Natuurlijk, die rommel krijgen ze er niet bij als ze je huis kopen, maar een goede indruk geeft het ook niet echt.

Verder is het verstandig om foto’s te maken met goed weer, dit zorgt voor mooier licht. De foto’s lijken gelijk een stuk vrolijker, wat de kijker ook vrolijker stemt. Laat je huis ruim lijken, maar niet veel ruimer dan dat het is. Op die manier voelt iemand zich bedrogen zodra hij een bezichtiging heeft.

Een goede makelaar

Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Met een goede makelaar kom je namelijk een stuk verder. Onze tip is dan ook: kies voor een NVM-makelaar, deze makelaar is gecertificeerd. Zo weet je zeker dat je makelaar verstand van zaken heeft.

Lees ook: Tips voor het bemachtigen van jouw droomhuis.

Leave a Reply