Tegenwoordig word je online overspoeld met gave DIY’s om jouw interieur een persoonlijke afwerking te geven. Verreweg het meest populaire materiaal zijn steigerbuimeubvezen. Steigerbuizen zijn niet alleen ontzettend veelzijdig, maar beschikken ook nog eens over enorm veel voordelen en een stoere uitstraling. Bovendien is steigerbuis zeer eenvoudig om mee te werken. Hierdoor kan zelfs de minst ervaren doe-het-zelver hier prima mee uit de voeten. 

Voor het inrichten van je woning hoef je tegenwoordig echt geen peperdure meubels en accessoires meer aan te schaffen. Het is tegenwoordig helemaal hot om de meubels zelf te maken. Steigerbuis meubelen zijn ontzettend populair. Je zal deze dan ook vast wel eens zijn tegen gekomen bij vrienden, familie of online. Ben jij dus op zoek naar een manier om jouw interieur persoonlijker te maken? Of wil je je creativiteit gewoonweg de vrije loop laten? Wij delen de leukste ideeën om jouw interieur te verrijken. 

Voorbeelden bekijken 

De digitale wereld is van onschatbare waarde als je zelf steigerbuizen meubels wilt maken. Je vindt online talloze manieren om zelf op creatieve en relatief eenvoudige wijze een bed, kapstok of misschien zelfs wel tv meubel te maken. Wanneer je iets verder gevorderd bent in het maken van meubels, kun je er ook voor kiezen om zelf een geheel nieuw meubelstuk op te bouwen. Met behulp van steigerbuizen, steigerhout en buiskoppelingen maak je zelf de meest unieke creaties. 

Sluit je eventueel aan bij een forum voor handige doe-het-zelvers. Op deze sites vind je niet alleen ontzettend veel inspiratie, maar kun je zelf ook tips & inspiratie geven. Een leuke manier om actief bezig te zijn met je hobby en zelf ook nog wat bij te leren. 

Naar buiten! 

Wist je dat steigerbuizen ook prima buitenshuis gebruikt kunnen worden? De meeste buizen zijn waterbestendig en kunnen tegen een stootje. Let er wel op dat je enkel aluminium buizen aanschaft. Er zijn immers ook steigerbuizen verkrijgbaar die enkel voor gebruik binnenshuis geschikt zijn. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat er roestvorming zal optreden. Aluminium blijft mooi en heeft een stoere uitstraling. Perfect voor constructies buitenshuis. In combinatie met steigerhout kun jij de mooiste en meest sfeervolle tuinmeubelen maak. Helemaal klaar voor de zomer! 

De hoogte in 

Steigerbuizen worden zeer vaak voor hangende constructies gebruikt. Geen wonder, want steigerbuis is ontzettend sterk en kan daardoor veel gewicht dragen. Bovendien zijn steigerbuizen door vrijwel iedere doe-het-zelver gemakkelijk zelf aan de muur te bevestigen. Ideaal om zo een skelet voor jouw favoriete meubelstuk op te bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hangende boekenkast in de woonkamer? Of een stoere kapstok? 

Je hebt enkel een buiskoppeling en steigerbuis nodig en je kunt de steigerbuizen eenvoudig aan de muur vastmaken. Enkel wat schroeven of bouten gebruiken en voilà: een prachtig meubelstuk! 

Afwerking 

Steigerbuizen zijn een prima materiaal voor het maken van een stevige constructie. Hoewel steigerbuis zelf ook heel sfeervol kan zijn, verlangen sommige mensen echter naar iets meer afwerking. Iets om de stoere en ruwe uitstraling te doorbreken en warmer te maken. Als we denken aan de afwerking van steigerbuis, valt ons oog direct op steigerhout. Steigerhout is niet alleen een zeer sfeervol materiaal, maar past ook nog eens perfect in ieder interieur. Bovendien volstaat het zeker ter afwerking van jouw steigerbuizen constructie. Zo maak je jouw steigerbuizen meubels nóg mooier.

Leave a Reply