Het is momenteel voor heel veel huishoudens bijna niet te betalen… de energie en gasrekening. De prijzen rijzen de pan uit, waardoor veel mensen bezig zijn om de warmte beter vast te kunnen houden in huis en de isolatiewaarde te verbeteren of door zonnepanelen aan te leggen om het huis op verschillende manieren te kunnen verduurzamen. Zo zijn er diverse mogelijkheden om je huis te isoleren door bijvoorbeeld spouwmuur, dak of vloerisolatie aan te laten leggen of de bestaande isolatie te laten vervangen door nieuwe isolatie. Hieronder meer informatie over de soorten vloerisolatie die er zijn. 

Wol

Heb je een houten vloer in huis liggen die je goed wilt isoleren? Dan is wol een uitstekende optie. Isolatiedekens of platen van wol zorgen ervoor dat de vloer de warmte of kou goed kwijt kan en er geen vochtophopingen kunnen ontstaan die je vloer kunnen beschadigen. Deze platen of dekens zijn flexibel, waardoor ze ook eenvoudig te plaatsen zijn. De kosten bedragen rond de vijfentwintig a vijfendertig euro per vierkante meter.

Isolerende dekvloer

Aan een isolerende dekvloer is al isolerend materiaal aangebracht, wat zorgt voor weinig extra opbouwhoogte, maar er wel voor zorgt dat je vloer beter geïsoleerd is. Deze optie zorgt er niet voor dat je vloer al optimaal is geïsoleerd. Daarvoor heb je extra vloerisolatieplaten nodig die bevestigd dienen te worden om de vloerisolatie optimaal te maken. De kosten voor deze optie bedragen rond de dertig a vijfendertig euro per vierkante meter. 

Spuitisolatie

Bij spuitisolatie wordt het isolatiemateriaal in een laag op de gewenste dikte opgespoten. Dit is een optie die snel en eenvoudig te realiseren valt en er tegelijkertijd wel voor zorgt dat je vloer beter geïsoleerd is. de kosten voor deze vorm van vloerisolatie bedraagt rond de dertig à vijfendertig euro per vierkante meter. 

Kunststof platen

Deze platen zijn eenvoudig te leggen en er is de keuze uit diverse opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PUR of PIR platen. Of EPS en XPS platen. Deze platen hebben elk hun eigenschappen en zorgen ervoor dat je vloer beter tot zeer goed geïsoleerd is, wat ervoor zorgt dat de warmte beter behouden blijft en de kou minder makkelijk door de vloer heen komt. Deze website kan je helpen om een keuze te maken met welk soorten platen de beste optie vormen voor vloerisolatie in jouw huis. De prijzen voor deze plaatsoorten variëren van twintig tot vijfenveertig euro per vierkante meter. 

Ben je zelf handig? Dan is het uiteraard mogelijk om zelf de vloerisolatie aan te leggen. Ben je niet geboren met handige handen, dan is het de beste optie om je vloer isoleren uit te besteden aan een specialist die dit werk dagelijks verricht. Zo weet je in ieder geval zeker dat je vloer op de juiste manier wordt geïsoleerd, zodat je er nog jaren plezier van zult hebben. Kijk online dus goed rond naar de diverse opties en vraag verschillende offertes op bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leggen van vloerisolatie, zodat jouw huis weer een stukje extra verduurzaamd en geïsoleerd is.

Leave a Reply