Heb je via je werk veel te maken met bouwafval en wordt daar niets mee gedaan? Dan is het zeker de moeite waard om je hier verder in te verdiepen en met je leidinggevende te overleggen of jij hier iets mee mag doen om extra geld te verdienen (voor het bedrijf). Want er zijn manieren om geld te verdienen aan bouwafval.

 

Je kunt er sowieso voor zorgen als werkgever dat het afval op bouwplaatsen al grotendeels gescheiden wordt door diverse soorten containers te laten plaatsen. Zo zorg je al voor de eerste sortering van de soorten bouwafval. Er zijn echter nog meer manieren om geld te verdienen aan bouwafval. 

Gebruikt en doorverkopen

Heb je bouwmaterialen die gebruikt zijn, maar nog prima mee kunnen voor een tweede ronde? Plaats dan een online advertentie. Wellicht zijn er mensen aan het klussen en nog op zoek naar goedkoop bouwmateriaal. Andersom is het uiteraard ook mogelijk. Heb jij nog plaatmateriaal nodig voor een schuur of ander object wat niet in het zicht zit? Dan kun je ook beter online rondkijken of je daarvoor tweedehands materiaal kunt gebruiken tegen een goede prijs.  

Hoeveelheid afval verminderen

Er zijn diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid afval wordt verminderd op een bouwplaats. Denk hierbij aan het vooraf goed inschatten van de materialen die nodig zijn, waardoor je als het goed is minder materiaal over hebt. Ook is verstandig om meerdere containers op de bouw te hebben staan, waar je het afval al grotendeels in kunt scheiden en verdelen. Tot slot zijn er ook nog materialen die je gratis kunt (laten) afvoeren en daardoor geen kosten met zich meebrengen om te laten vernietigen. 

Scheiding van afval

Door zoveel mogelijk afval op de bouwplaats al te scheiden, zorg je er vooraf al voor dat het afval goed kan worden afgevoerd en daardoor minder kosten met zich meebrengt. Ook kan oud ijzer naar een metaalhandel om af te laten voeren en te recyclen in ruil voor een dagvergoeding per kilo. Goed afval scheiden en het oud ijzer selecteren kan dus nog een leuk geldbedrag opleveren. De prijs van oud koper via Oudmetaalhandel.nl is een richtprijs die per kilo wordt betaald voor koper of ander ingeleverd oud ijzer. 

Oud ijzer/metalen

Aan het goed scheiden van oud ijzer/metalen is dus nog geld te verdienen. Aangezien er een schaarste is ontstaan aan bepaalde ijzer- en metaalsoorten kan een flink aantal kilo’s dus nog een leuk extra zakcentje opleveren, waar je wellicht geen rekening mee had gehouden.

Leave a Reply