Douglas hout is een populaire optie voor veel mensen die op zoek zijn naar kwalitatief goed tuinhout. Het is sterk, duurzaam en kan jarenlang meegaan. Maar er zijn ook enkele kleine nadelen aan Douglas tuinhout waar je rekening mee moet houden als je overweegt het te gebruiken voor in je tuinproject. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van Douglas tuinhout om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Geen goede verstandsverhouding met vocht

Het eerste nadeel van Douglas tuinhout is dat het een slechte verstandsverhouding met vocht heeft. Doordat hout vocht absorbeert, kan het gaan rotten. Dit proces wordt versneld als het hout gedurende langere tijd blootgesteld wordt aan vocht en regen. Daarom is het belangrijk om Douglas tuinhout te behandelen met een waterafstotende coating of lak om het te beschermen tegen vochtschade. Hoewel dit zeker geen groot nadeel is, moet je hier wel rekening mee houden als je overweegt Douglas tuinhout voor jouw tuin aan te schaffen.

Niet de duurzaamste optie

Een ander nadeel van Douglas tuinhout is dat het niet de duurzaamste optie is. Het hout zal na verloop van tijd verslijten en verkleuren. Daarom is het belangrijk om het hout regelmatig te onderhouden en te behandelen om de levensduur ervan te verlengen. Als je het Douglas tuinhout voor een langere tijd buiten blootstelt, is het zoals eerder gezegd aan te raden het hout goed te behandelen met een waterafstotende coating of lak zodat je ook dit nadeel te niet kunt laten doen.

Een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding

Het eerste en wellicht ook wel het meest positieve kenmerk van Douglas tuinhout is dat het een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding heeft. Het is niet zo duur als andere soorten hout en je krijgt een erg goede kwaliteit voor je geld. Daarnaast is Douglas tuinhout ook relatief gemakkelijk te bewerken en te monteren, waardoor je op korte termijn veel waar voor je geld krijgt.

Het hout gaat makkelijk lang mee

Een ander voordeel van Douglas tuinhout is dat het hout goed bestand is tegen schimmel, insecten en andere schadelijke organismen. Ook weerstaat het hout de schade die veroorzaakt wordt door weersomstandigheden zoals regen en sneeuw. Dit betekent dat het hout eenvoudig jarenlang meegaat zonder dat je er veel onderhoud aan hoeft te doen. Dit maakt Douglas tuinhout bestellen via een webshop als HOUT in de TUIN dan ook zeker een goede keuze.

Leave a Reply