Waterhardheid is een bekend begrip onder de Nederlanders. Dit begrip wordt gebruikt om de hoeveelheid kalk in het water te meten. Wanneer er te veel kalk in het water zit, kan dat een groot probleem vormen voor huiseigenaren. Een waterontharder is een apparaat dat helpt bij het verminderen van de waterhardheid. In dit artikel bespreken we of een waterontharder nodig is in Nederland en welke voordelen het gebruik hiervan biedt.

Wat is waterhardheid?

Waterhardheid is de concentratie van calcium- en magnesiumionen in het water. Deze mineralen verliezen op in water, waardoor het drinkbaar blijft. Als de concentratie te hoog is, kan dat een negatieve invloed hebben op huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten en wasmachines. Bovendien, hard water zorgt voor kalkafzettingen op sanitair, waardoor dit minder snel schoon wordt en minder lang meegaat. Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlandse huishoudens hard water hebben.

Een waterontharder is dé oplossing

Een waterontharder kan hier een oplossing voor bieden. Het apparaat verwijdert de mineralen uit het water, waardoor de hardheid wordt verminderd. Dit heeft verschillende voordelen. Allereerst is het gebruik van een waterontharder goed voor alle huishoudelijke apparaten. Doordat er minder kalkafzettingen zijn, zullen de apparaten langer meegaan. Daarnaast is er door het verminderen van de hardheid minder zeep nodig. Hierdoor zullen huishoudens ook besparen op de uitgaven voor zeep en shampoo.

Het is goed voor de gezondheid

Een ander voordeel van waterontharders is dat het goed is voor de gezondheid. Hard water kan de huid en het haar uitdrogen, terwijl zacht water de huid en het haar juist zachter maakt. Voor kinderen en mensen met een gevoelige huid kan een waterontharder een uitkomst zijn. Ook zorgt zacht water voor minder snel kalk op de huid. Daarnaast voelt het water zachter aan, wat als prettiger kan worden ervaren bij het gebruik van huishoudelijke apparaten.

 

Maar is een waterontharder nodig in Nederland? Het antwoord hierop is niet zo eenvoudig. Het hangt af van de waterhardheid in jouw regio, de aanwezigheid van kalk in het water en persoonlijke voorkeuren. Indien de waterhardheid in jouw omgeving hoger is dan gemiddeld in Nederland, kan het een goede keuze zijn om te kiezen voor een waterontharder kopen in Zwolle. Ook als je last hebt van kalkaanslag in je woning of huidproblemen hebt kan een waterontharder een uitkomst bieden. Het is raadzaam om te onderzoeken welk type waterontharder past bij jouw situatie en persoonlijke wensen.

Ben je op zoek naar een waterontharder? Neem een kijkje op https://www.aquaathome.nl/.

Leave a Reply