Heb je een vijver in de tuin, maar vind je dat er te veel onderhoud aan verricht moet worden of wil je deze om een andere reden dichtgooien? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen. Het dichtgooien van een vijver is een vervelend klusje, dus zorg dat je goed op de hoogte bent van wat je moet doen en hoe je dat moet doen. Je wilt tenslotte niet dubbel werk hebben. Meer weten of de vijver dichtgooien? Je leest in dit artikel meer over de verschillende mogelijkheden om je vijver dicht te gooien.

De vijver droogleggen

Het eerste wat je moet doen als je je vijver uit je tuin wilt, is deze droogleggen. Dit wil zeggen dat al het water uit de vijver wordt verwijderd. Dit wordt gedaan met behulp van een pomp. Installeer de pomp aan de bodem van de vijver en sluit deze aan. Kies vervolgens een plek uit waar je het water in wilt pompen. Het riool is hier een voorbeeld van. Als je geen pomp tot je beschikking hebt, is het ook mogelijk om het folie van de vijver te verwijderen en het water weg te laten lopen. Echter zitten er wel wat nadelen aan deze manier. Zo is de folie soms lastig te verwijderen en kan het weglopende water zorgen voor wateroverlast.

De blaastechniek

De blaastechniek houdt in dat je de vijver drooggelegd door er zand in te blazen. Dit kan echter niet bij elke vijver. Als deze een harde ondergrond heeft, kan het namelijk zo zijn dat het regenwater niet meer goed wegloopt. Het voordeel van het laten dempen van je vijver door middel van de blaastechniek, is dat je de bodem en wanden kunt laten zitten. Als je op een later moment toch weer een vijver in je tuin wilt, kun je de oude hergebruiken. Je hoeft alleen het zand te verwijderen en deze te vullen met water. Informeer eens bij Kooiker Zuigtechniek naar de mogelijkheden voor het inzetten van blaastechniek voor het dichtgooien van je vijver.

Leave a Reply