Het is belangrijk om te zorgen voor een veilige woning. Het is niet prettig om de hele woning leeg aan te treffen. Daarnaast is het ook niet fijn om het gevoel van veiligheid te verliezen. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor extra veiligheidsmaatregelen. Laten we onze tips bespreken om te zorgen voor een veilige woning. 

Een veilige deurbel

Deze website biedt verschillende deurbellen met een camera aan. Het zorgt voor meer veiligheid. Iedereen die voor de deur staat kun je zien. Het is ook mogelijk om met de persoon voor de deur een gesprek aan te gaan. Het kan zelfs als je zelf niet in huis bent. 

Zorg voor een goede verlichting

Inbrekers houden er niet van om op te vallen. Het liefste gaan ze ‘s nachts naar een woning toe om hem leeg te roven. Ze opereren het liefste zonder op te vallen. Door te zorgen voor een goede en optimale verlichting is het mogelijk om de dieven af te schrikken. Zorg voor een groot en fel licht om de inbrekers weg te jagen. Een bewegingsmelder en een fel licht is  hierbij een goed idee. 

De verlichting automatiseren 

Het is ook mogelijk om de verlichting automatisch aan te laten gaan. Zo lijkt het alsof de bewoner nog steeds in huis is. Het is zo moeilijker voor inbrekers om een huis te targeten. Het zorgt voor een stukje extra veiligheid in de woning. 

Goed hang- en sluitwerk

Het is belangrijk om de ramen en deuren goed af te sluiten. Door extra voorzorgsmaatregelen te treffen is het mogelijk om de woning beter te beschermen tegen inbrekers. Controleer ook altijd of de ramen en deuren goed dicht zitten. Raammelders kunnen hierbij handig zijn. Ze zijn eenvoudig te monteren en kunnen detecteren of de ramen wel of niet openstaan. Het is zelfs mogelijk om het aan een app te koppelen op de smartphone of tablet. Ideaal om zo zeker te weten dat alle ramen dicht zijn. 

Rolluiken 

Het is mogelijk om ook voor rolluiken te kiezen bij de ramen. Het is zelfs mogelijk om dit te automatiseren. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken is het mogelijk om op afstand de woning met rolluiken af te sluiten. Met één druk op de knop is het mogelijk om alle deuren en ramen af te sluiten. Het is een prettig idee. 

Het sociale netwerk: de buurt

Het is goed om de hele buurt te betrekken bij het veilig houden van de buurt. Het voordeel is dat de eigen woning hier ook bij hoort. Het is zo mogelijk met een sterkere sociale controle de woning te beveiligen. Wanneer er vreemde mensen in de buurt zijn zal dit direct opvallen. De buren kunnen nummerborden noteren en zelfs foto’s maken. Een buurtapp op WhatsApp is dan een goede aanvulling. Het is prettig om zo met zijn allen een oogje in het zeil te houden. Laat ook borden plaatsen in de straat met de waarschuwing dat er een buurtwacht is. 

Leave a Reply