Als je van plan bent om je huis te verbouwen, moet je veel dingen regelen. Van aannemers tot bouwvergunningen. Ook moet je alvast nadenken over waar je je afval kwijt kunt. Bij een verbouwing komt namelijk veel puin vrij. Je kunt al het vrijgekomen afval natuurlijk zelf naar de milieustraat brengen, maar dit kost veel tijd. Een betere optie is daarom het huren van een puincontainer. In dit artikel kom je alles te weten over de voordelen van het huren van een puincontainer bij je verbouwing.

Je bespaart tijd

Zoals al benoemd, bespaar je een hoop tijd als je in plaats van telkens op en neer te rijden naar de milieustraat, al je afval simpelweg in de vuilcontainer kunt dumpen. Maar dit is niet de enige reden waarom een puincontainer je geld bespaart. Bovendien moet je eerst nog een aanhanger gaan regelen als je die zelf niet hebt. En al heb je die wel, dan nog is het niet efficiënt om telkens naar de milieustraat te gaan. Je gooit het afval namelijk eerst ergens neer en moet dat dan weer in de aanhanger doen. Die aanhanger moet je helemaal uitladen en vervolgens begint het proces weer opnieuw. 

Het is goedkoop

Natuurlijk moet zit er een prijskaartje aan het huren van een puincontainer. In eerste instantie lijkt het dan ook voordeliger om het afval zelf naar de milieustraat te brengen. Maar reken dan maar eens uit hoeveel geld je kwijt bent aan brandstof, afvoerkosten en de huur van de aanhanger. Dit bedrag zal ongeveer gelijk zijn aan de kosten van een puincontainer, of misschien zelfs wel hoger. Hoe dan ook, het huren van een puincontainer is dus niet duurder dan het zelf afvoeren van afval, maar je bespaart er wel heel veel tijd mee.

Veilig (ver)bouwen

Ook niet te vergeten: de veiligheid. Tijdens een verbouwing komt er zo veel puin vrij, dat de kans groot is dat je jezelf ermee verwondt. Maar niet als je gebruik maakt van een puincontainer. Al het puin kan meteen in de container terecht, waardoor er geen rotzooi rondslingert. Bovendien hoef je het afval alleen maar in de container te gooien en hoef je er daarna niet meer naar om te kijken.

Leave a Reply