Tip 1: Wees online!

Plaats je huis niet alleen op Funda, maar ook op andere (huizen)sites, om zo je kansen te vergroten. Verder is het ook slim om aan je vrienden te vragen of zij je huis willen delen op bijvoorbeeld Facebook, misschien hebben zij wel huiszoekende vrienden.

Tip 2: De allereerste indruk

Je kan maar één keer een eerste indruk maken, dat geldt ook voor je huis. Nu denk je misschien aan een opgeruimd huis bij bezichtigingen, maar een eerste indruk vindt al eerder plaats. Voordat potentiële kopers het huis willen bezichtigen, zien zij vaak al foto’s van het huis op internet.

Zorg ervoor dat je mooie en professioneel uitziende foto’s plaatst. Bedenk wat jij graag van het huis zou willen zien en geef dit weer op de foto’s. Het is slim om de indeling van het huis en de verschillende kamers te laten zien. Ook is het verstandig om foto’s te maken op het moment dat de zon schijnt, dit ziet er net wat vrolijker uit.

Tip 3: Opgeruimd en fris

Op de dag van een bezichtiging zelf, heb je helaas weinig invloed op het weer. Waar je wel invloed hebt, is de manier waarop jij je huis toont. Zorg er daarom voor dat je huis opgeruimd en schoon is. Laat geen schoenen in de gang slingeren, doekjes op het aanrecht liggen of stofnesten aan het plafond hangen.

Tip 4: Niks meer kapot?

Doe net iets meer dan alleen schoonmaken. Dat handvat van het keukenkastje dat al weken loszit? Maak het! Deze kleine details zouden net de doorslag kunnen geven en hoeveel tijd kost het je?

Tip 5: Schakel een professional in!

Je kunt ervoor kiezen om alles van A tot Z helemaal zelf te doen, maar je kan er ook voor kiezen om iemand in te schakelen die verstand van zaken heeft. Een professionele makelaar kan je begeleiden in het proces en ontneemt jou een hoop zorgen.

Van de juiste vraagprijs tot aan een luxe brochure van jouw huis, alles wordt voor je geregeld. Tenzij je dat niet wil uiteraard, een flexibele makelaar die jou je eigen pakket samen laat stellen.