Wanneer jij je huis wilt verkopen, dan ga je hier doorgaans voor naar een makelaar. De makelaar zorgt ervoor dat het huis wordt getaxeerd er keurig netjes foto’s van worden gemaakt en deze vervolgens te koop wordt aangeboden. Wanneer de eerste belangstellenden zich aandienen, zal de makkelijk met deze mensen een rondje door het huis lopen om ze vervolgens te verzoeken indien gewenst om een bod uit te brengen. Toch kun je het ook zonder tussenkomst van de makelaar doen. Sterker nog, je huis verkopen zonder makelaar biedt allerlei extra voordelen. Welke dit zijn vertellen we je hier.

Flexibiliteit

Wanneer je ervoor kiest je huis te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar, dan biedt je dit een hoop extra flexibiliteit. Het grote voordeel is namelijk, dat wanneer er iemand interesse heeft in je woning, ze je direct kunnen contacten en een afspraak kunnen maken om deze te kunnen bezichtigen. Waar je met een makelaar toch vaak afhankelijk bent van zijn agenda, is dit dus nu niet het geval. Zo kun je dus op ieder gewenst moment een bezichtiging plannen. Zowel in de avonden als ook in het weekend.

Kostenbesparend

De kosten die een makelaar berekend voor de verkoop van een huis is al snel een x aantal procent van de koopsom. Bij deze kosten zitten dan wel vaak ook de kosten voor het maken van de foto’s en het taxeren van het huis is. Maar kies je ervoor dit allemaal zelf te regelen, dan kan je dit al snel tot wel enkele duizenden euro’s schelen.

Je weet wat je verkoopt

Als eigenaar van een woning weet je natuurlijk als geen ander hoe je woning in elkaar zit. Wanneer er dan specifieke vragen komen, kun je deze direct beantwoorden. Een makelaar zal toch eerst het antwoord bij jou moeten gaan halen, waardoor een eventuele interesse wat kan zakken.

Tot slot

Wil jij nu graag je huis verkopen, maar heb je nog een aantal aanvullende vragen en wil je wat meer informatie? Dan is het goed om eens een kijkje te nemen op Vastgoedopkoop.nl. Hier staan namelijk verschillende experts voor je klaar die je kunnen helpen bij al je vragen.

Leave a Reply