Bij een verhuizing zijn er talloze zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het overbrengen van de inboedel naar een nieuwe woning, het doorgeven van adreswijzigingen, het overzetten van energiecontracten en verzekeringen, enzovoorts. Om een verhuizing zo soepel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, kun je verschillende voorbereidingen treffen. Je wilt immers voorkomen dat je inboedel beschadigd raakt, of dat de verhuizing vertraging oploopt. In dit artikel geven we een aantal handige tips, die hierbij goed van pas kunnen komen!

Schakel een verhuisbedrijf in bij de verhuizing

Nadat je een nieuwe woning in Alphen aan den Rijn of een omliggende plaats gevonden hebt, kan de hulp van een verhuisbedrijf wenselijk zijn. Een verhuisbedrijf kan verschillende taken van je overnemen bij het uitvoeren van de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van je inboedel, het verhuizen van de inboedel en het uitpakken van je inboedel. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar! Je kunt er ook voor kiezen om een deel van deze taken zelf uit te voeren. Zo bespaar je op de kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf. Klik hier om meer te lezen over de werkzaamheden die verhuisbedrijven van je over kunnen nemen.

Begin tijdig met het sorteren van je inboedel

Voorafgaand aan het inpakken van je inboedel kan het verstandig zijn om je inboedel te sorteren. Welke spullen neem je mee naar een volgende woning en welke spullen blijven achter? Zo voorkom je dat er onnodig veel spullen naar je nieuwe woning worden verhuisd. Overgebleven spullen kun je proberen te verkopen of afvoeren naar een vuilstort. Door hier tijdig mee te beginnen, voorkom je dat de verhuizing stressvol verloopt.

 

Ook niet onbelangrijk: zorg voor stevige verhuisdozen! Het kan verleidelijk zijn om op de kosten van verhuisdozen te besparen. Dit kan er echter toe leiden, dat de verhuisdozen scheuren.

 

Leave a Reply