De badkamer is een deel van het huis dat zeer zorgvuldig moet worden gepland. Bij renovaties zijn deze ruimtes soms het meest bewerkelijk. Of het nu gaat om de sociale badkamer of de badkamer en suite, dit zijn ruimtes die rust moeten uitstralen en interessant moeten zijn, met als prioriteit het praktische gebruik en het gemak van schoonmaken. Meestal is de badkamer een van de kleinste kamers in huis, in termen van beschikbare ruimte, maar dat is geen reden om niet meer speciaal te zijn of zelfs aan het eind van de prioriteitenlijst te blijven staan. Het renoveren van jouw badkamer kan en moet in alle opzichten een goed doordacht proces zijn. Daarom geven wij enkele tips voor een geslaagde renovatie.

Breng de kleuren in evenwicht

Er zijn drie hoofd kleurschema’s:

Minimalistische kleuren

Op die manier sluit je geen compromissen en kunt je altijd meer contrasterende kleur punten afstemmen op de andere elementen van het decor. Kiezen voor neutrale tinten als wit, grijs of beige, geeft vrijheid bij de keuze van de andere stukken. Het is een tijdloos chromatisch schema.

Analoge kleuren

Wanneer je de verschillende bekledingsmaterialen in jouw badkamerrenovatie samenbrengt, kunt je op een evenwichtige manier kiezen, met gebruikmaking van de zogenaamde analoge kleuren. Bijvoorbeeld, oranje en geel. Deze twee kleuren geven niet veel contrast, maar blijven altijd in dezelfde stemming, wat het gemakkelijker maakt een evenwicht te vinden.

Complementaire kleuren

Dit zijn de kleuren die tegenover elkaar liggen in de chromatische cirkel. Met dit kleurenschema bereikt je grote contrasten. In dit geval moet je voorzichtiger zijn met de harmonie van de kleuren om de omgeving niet te overbelasten.

Hydraulisch keramiek

De toepassing van hydraulische keramiek in de badkamerrenovatie kan een uitstekende optie zijn als je een liefhebber bent van geometrie en als je het handwerk van deze mozaïeken op prijs stelt. Je kunt het aanbrengen op de vloer of zelfs als wandbekleding. Dit zijn mozaïeken met een sterke decoratieve uitstraling, zowel door hun motieven als door de kleuren waarmee ze kunnen worden gecombineerd. Er zijn verschillende formaten mozaïeken, niet alleen vierkante, maar ook zeshoekige, die fantastische patronen creëren en een spontaan karakter aan jouw badkamer geven. Wanneer ga jij jouw badkamer verbouwen?

Leave a Reply