Het is al vervelend genoeg als je last hebt van een lekkage, maar vaak is het ook nog eens zeer moeilijk om zelf de oorzaak van de lekkage te achterhalen en dit probleem op de juiste manier aan te pakken. Lukt het dus niet makkelijk om zelf de lekkage op te sporen, schakel dan een specialist in die met speciale apparatuur op zoek kan naar de oorzaak en precieze locatie van jouw lekkage.

Zelf opsporen

Lekkage opsporen kun je zelf proberen door enkele eenvoudige zaken te testen. Denk hierbij aan; het controleren van de kitnaden, voegen en leidingen die je ziet lopen. Zit er hier ergens een vochtplek, dan loopt de lekkage hier dus sowieso langs. Je kunt ook op het dak kijken of er pannen los liggen of dat je dakgoten wellicht verstopt zitten met bladeren of modder, waardoor daar een lekkage kan ontstaan. 

Lekkage op laten sporen

Lukt het je niet om zelf het lek op te sporen, dan zijn er diverse technieken en opties om de lekkage door een lekdetectie specialist op te laten sporen. Je kunt hierbij denken aan een kleurstoftest, waarbij je een gekleurde vloeistof door de leiding laat lopen, waarvan je denkt dat deze lekt. Waar het lek zich bevindt zal de kleurstof zich naar buiten werken, wat ervoor zorgt dat je het lek eenvoudig op kunt sporen. Een andere manier is een vochtmeting af laten nemen, waarbij het vochtgehalte in muren wordt bekeken om te kijken of bij een bepaalde muur meer vocht verborgen zit. Bij een druktest worden de leidingen onder druk gezet om te kijken of de druk constant blijft. Is dit niet het geval, dan bevindt het lek zich ergens in deze leiding. Zo zijn er diverse manieren en technieken te bedenken om een lekkage op te laten sporen. Het zal je al snel veel tijd besparen om een lekdetectie specialist in te schakelen bij een moeilijk op te sporen lekkage. Op Lekkagevinden.nl kun je meer informatie vinden en eventueel direct een specialist inschakelen die je hierbij kan helpen, zodat je in het vervolg weer kunt genieten van een woning zonder lekkages.

Leave a Reply