Heb je veel puin vanwege een verbouwing, maar heb je geen zin om dit steeds weer naar de milieustraat te brengen? Wat dacht je ervan om een puincontainer te huren? Zo hoef je niet meer naar je afval om te kijken. Let om de volgende zaken bij het huren van een puincontainer.

Ga je verbouwen in Amstelveen? Dan kun je voordelig een container huren in Amstelveen via ParidonContainers.nl. Na het bestellen wordt de puincontainer op afgesproken dag bij jou voor de deur afgeleverd. Uiteraard wordt die na de verbouwing ook weer opgehaald.

Kies het type container

Er zijn verschillende typen vuilcontainer. Het verschil zit ‘m vooral in de materialen die erin mogen. Er zijn puincontainers die geschikt zijn voor slechts één materiaal – papier, bijvoorbeeld – maar in sommige puincontainers kun je al het afval dat vrijkomt bij je verbouwing kwijt. Dit zijn de zogenaamde bouw- en sloopafvalcontainers. 

Kies het juiste formaat

Ook het formaat van de puincontainer is belangrijk. Als je slechts een klein deel van je huis gaat verbouwen – bijvoorbeeld alleen de badkamer – heb je al meer dan genoeg aan een kleine puincontainer van 3m3. Voor meerdere ruimtes of een grote ruimte met veel grote materialen is een container van 6m3 geschikter. Wil je je hele huis verbouwen? Dan heb je er een van 10m3 nodig. Huur bij twijfel liever een te grote container dan een te kleine. Dan hoef je deze minder vaak te legen.

Heb je een vergunning nodig?

Vraag ruim voor de geplande startdatum van de verbouwing bij de gemeente na of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een puincontainer. Deze beïnvloedt toch het straatbeeld. Als je de container op je eigen oprit plaatst, is een vergunning meestal niet nodig. Maar als je niet genoeg plek hebt op je eigen terrein, zul je de container op een openbaar terrein moeten plaatsen en heb je meestal wel een vergunning nodig. Bij het huren van een puincontainer in Amsterdam of een andere grote stad is het zeker verstandig om wel eerst bij de gemeente te informeren naar de regels op dit gebied. Vaak is een vergunning of melding maken verplicht.

Hoe lang moet de container staan?

Ook is het goed om van te voren te plannen hoe lang je met de verbouwing bezig denkt te zijn. Laat de puincontainer al die tijd staan. Het is wel belangrijk dat je goede afspraken maakt met het verhuurbedrijf. Bekijk ook of het mogelijk is om de duur van de huur eventueel te verlengen in het geval dat de verbouwing uitloopt.

Leave a Reply