Ga je binnenkort verhuizen of staat er een flinke verbouwing op de planning? Dan is de kans groot dat je de komende tijd anders eet dan je gewend bent. Het is immers lastig om iedere avond voedzame maaltijden op tafel te zetten als je geen keuken tot je beschikking hebt of simpelweg tijd tekort komt. Maar hoe zorg je er tijdens de verbouwing dan toch voor dat je nog steeds zowel makkelijk als gezond kunt eten? Waar let je op? Wat is wél mogelijk? Kies je voor een makkelijke maaltijd bestellen? Of zoek je toch een andere manier om gezonde gerechten te bereiden? In dit artikel geven we enkele tips! 

Magnetronmaaltijden 

Als je tijdelijk zonder keuken zit, kan het verstandig zijn om een extra magnetron aan te schaffen. Deze heb je al voor twee tientjes of kan je wellicht lenen van vrienden en/of familie. In de supermarkt of bij de slager en groenteboer vind je vervolgens de lekkerste magnetronmaaltijden. Even een paar maaltijden kopen, enkele minuten in de magnetron en je kunt heerlijk eten. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de weken voorafgaand aan de verbouwing alvast vooruit te koken. Vries gerechten per portie in bij vrienden of familie en haal deze eruit op de dagen dat je ze wilt gebruiken. Even in de magnetron opwarmen en je geniet van een voedzame en gezonde maaltijd. 

Eten bestellen 

Jezelf verwennen tijdens de verbouwing moet natuurlijk ook gewoon kunnen. Eten bestellen is dan ook helemaal niet zo’n slechte keuze. Bovendien hoeft eten bestellen helemaal niet ongezond te zijn. Als je een beetje oplet bij het bestellen, hoeven de maaltijden helemaal niet zo vet en calorierijk te zijn als het standaard imago van maaltijdbezorging. Bovendien kan het ook wel eens lekker zijn om jezelf even buiten de troep van de verbouwing te plaatsen. Hoewel het nu niet mogelijk is om naar een fysiek restaurant te gaan, kun je er natuurlijk wel voor kiezen om bijvoorbeeld in de tuin te eten of in een ruimte plaats te nemen waar nog niet verbouwd wordt. Goed om even de batterij op te laden. 

Maaltijdsalades 

Maaltijdsalades zijn je beste vriend tijdens iedere verbouwing. Ze zijn niet alleen zeer gemakkelijk te bereiden, maar je kunt er ook nog eens werkelijk alle kanten mee op. Verschillende soorten groentes, een stukje vlees, pasta of feta en kikkererwten, mogelijkheden genoeg! Bovendien zijn maaltijdsalades ook nog eens zeer voordelig. Met slechts enkele ingrediënten zet je een heerlijke voedzame maaltijd op tafel. Wat eten we vandaag makkelijk goedkoop zeg! 

Lekkere broodjes 

Natuurlijk is er ook niets mis met een lekker broodje als avondeten. Pak eens goed uit met kwalitatief beleg en brood van de bakker en het wordt gegarandeerd smullen. Kies tevens een keer voor een lekker snackbroodje. Deze kosten weinig en kun je eenvoudig bij de bakker of supermarkt halen. Wil je graag een warm broodje? Koop het broodje dan vlak voordat je gaat eten bij de bakker. Zij kunnen deze direct voor jou verwarmen, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen. Het perfecte broodje tijdens iedere verbouwing!  

Leave a Reply