Na de overname van een woning is de kans relatief groot, dat er kleine klussen moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het oude behang wat van de muur moeten worden gehaald, de vloer die moet worden vervangen, enzovoorts. Veel mensen kiezen voor de hulp van een vakman voor het uitvoeren van dergelijke verbouwingen. Zo hebben ze hier zelf geen omkijken meer naar en zijn ze verzekerd van een professionele uitvoering. Het kan slim zijn om vooraf verschillende vakmensen met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar referenties op internet, naar het verschil in de prijs, enzovoorts.

Offertes opvragen bij verschillende vakmensen

Om het verschil in prijs te kunnen achterhalen, is het verstandig om bij verschillende vakmensen een offerte op te vragen. Het is vaak niet verstandig om voor de offerte met de hoogste prijs te kiezen. Evenals dat het wordt afgeraden om voor de laagst geprijsde offerte te kiezen. In het eerste geval betaal je zeer waarschijnlijk te veel, terwijl de kwaliteit in het tweede geval mogelijk niet goed genoeg is. Als gevolg hiervan zal je werkzaamheden al snel opnieuw moeten laten uitvoeren. Iets wat je liever voorkomt! Ook kun je naar gemiddelde stukadoor prijzen, glaszetter prijzen of slotenmaker prijzen op internet zoeken.

Kosten voor de materialen bij een verbouwing

Naast de kosten voor het inschakelen van een vakman, zal je ook kosten kwijt zijn aan de aanschaf van verschillende materialen. Denk aan houten planken, verf voor op de muur, enzovoorts. Je kunt een vakman deze materialen aan laten schaffen. Voordeliger is het echter om dit zelf te doen. In sommige gevallen rekent een vakman een percentage aan marge bovenop de prijs van deze materialen. Zo ben je duurder uit, dan wanneer je de materialen zelf zou kopen. In het bijzonder, wanneer je zoekt naar aanbiedingen voor deze materialen.

Leave a Reply