Je hebt als volwassene een heleboel vaste lasten, maar wist je dat hier gemakkelijk extra euro’s per maand kan op besparen? Dat je nou eenmaal vast zit aan sommige kosten kunnen we niks aan doen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat je meer geld kan gaan besparen op deze kosten. En hoe kan je hier nou gemakkelijk op besparen? Dat hebben wij hieronder in een paar handige stappen voor jou opgeschreven.

Tips

  1. Brandstof

Om te beginnen kunnen we het eigenlijk zo simpel maken als we zelf willen. Zo kan je bijvoorbeeld veel geld besparen op brandstof. Ga je even boodschappen doen of naar vrienden? Pak dan de fiets in plaats van de auto! Dit bespaart een hoop kosten en is ook nog eens gezond!

  1. Verzekeringen

Dat iedereen boven de 18 vaste kosten krijgt weten we allemaal wel. Maar ook hier kan je meer op besparen dan je denkt. je kan op verschillende manier besparen. het belangrijkste bij het afsluiten van verzekeringen is dat je eerst een aantal verzekeringen met elkaar vergelijkt. Zo weet je altijd zeker dat je de beste verzekering voor de laagste prijs hebt.

  1. Internet

Internet is zo  belangrijk geworden voor iedereen! Want zeg nou eerlijk wat moeten we tegenwoordig zonder internet? maar dit kost ons ook weer extra geld. bekijk goed wat je wel en niet nodig hebt aan internet, vaak is het goedkoopste internetabonnement met een internaansluiting van 4GB al voldoende.

  1. Eten

Zonder dat we er eigenlijk bij stil staan kopen we al snel veel eten dat we eigenlijk helemaal niet nodig hebben. we geven wekelijks veel geld uit aan boodschappen, maar kunnen hier meer op besparen dan we denken. koop alleen de producten die je echt nodig hebt en doe een keer per maand bijvoorbeeld een grote boodschap.

  1. Extra kosten

Heb je abonnementen op tijdschriften of andere bladen die je eigenlijk bijna nooit echt leest? Opzeggen! Je kan altijd nog een tijdschrift los kopen in de winkel als je echt van plan bent om deze te gaan lezen. Zo houd je maandelijks weer wat extra’s over.