Problemen met de cv-ketel in huis kunnen bijzonder vervelend zijn! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je geen warm water meer kunt gebruiken, dat de ruimtes in huis niet langer verwarmd worden, enzovoorts. Reden genoeg om dergelijke cv-ketelproblemen in een vroeg stadium aan te pakken, of nog beter: te voorkomen! Er zijn verschillende manieren om cv-ketelproblemen te voorkomen in huis. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig laten vervangen van versleten onderdelen, het controleren van de cv pomp op slijtage, enzovoorts. Mochten de onderdelen van de cv pomp zeer ernstig versleten zijn, dan kun je deze laten vervangen. Een storing in de cv-ketel kan zo voorkomen worden.

Onderhoudsgeschiedenis opvragen bij een woningovername

Wanneer je een woning overneemt, kan het slim zijn om te informeren naar de onderhoudshistorie van de cv-ketel. Zo weet je direct hoe groot de kans op cv-ketelproblemen is. Evenals dat je weet of je binnenkort flink moet investeren in een nieuwe cv-ketel. Bij cv-ketelproblemen valt in sommige gevallen uit de onderhoudsgeschiedenis te halen, waar de oorzaak van het probleem ligt. Kijk eens in de handleiding van de cv-ketel of je het probleem mogelijk zelf op kunt lossen. Soms blijkt het resetten van de cv-ketel al voldoende te zijn bij storingen.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Mocht het niet lukken om de cv-ketelproblemen zelf te verhelpen, dan kun je professionele hulp inschakelen. Een loodgieter kan je helpen bij het oplossen van cv-ketelproblemen in huis. Loodgieters beschikken over de kennis en ervaring om dergelijke problemen binnen een korte tijd te verhelpen. Wist je dat veel loodgietersbedrijven een spoeddienst aanbieden? Zo’n spoedloodgieter staat niet alleen tijdens kantoortijden voor je klaar. Ook bij cv-ketelproblemen op de late avond, kun je een dergelijke loodgieter inschakelen. Houd er wel rekening mee, dat er vaak extra kosten verbonden zitten aan het met spoed inschakelen van loodgieters.

Leave a Reply