Het is tijd om je eigen werkkamer in te richten, heb jij ook al gedacht aan een ergonomische bureaustoel? Het is goed om dat te overwegen, maar er is meer waar je naar moet kijken om je werkkamer goed in te richten. Gebruik daarom onze tips en dan kun jij vol goede moed aan de slag in je eigen mooie werkkamer.

Ontdek het ruime aanbod

Het aanbod bureaustoelen is tegenwoordig ontzettend breed. Er zijn dan ook diverse merken en soorten bureaustoelen. De Herman Miller Aeron bureaustoelen op ScholtensWerkplek.nl zijn erg populair en staan bekend om het comfort dat ze bieden. Lichamelijke klachten moeten voorkomen worden en daarom is het investeren in een goede bureaustoel het meer dan waard. 

Genoeg licht

Als je werkt, dan moet je altijd zorgen voor genoeg daglicht. Lichtinval speelt hierin dus een grote rol. Het beste kun je thuis dan ook een werkkamer maken bij een raam. Je krijgt dan genoeg daglicht binnen en dan kun je je ook beter concentreren.  

Temperatuur werkkamer

De temperatuur in je werkkamer moet ook goed zijn. Gemiddeld is dat 21-23 graden, maar dat kan ook persoonlijk zijn. Misschien vind je het te warm en werk je beter bij 19 graden, ervaar dat en zorg zelf voor een aangenaam werkklimaat.

Kleuren in werkkamer

Lichte kleuren kunnen in de werkkamer vaak beter tot zijn recht komen dan donkere kleuren. Als je voor lichte kleuren gaat, dan heb je een productieve werksfeer en ook positiever. Je kunt je werkkamer wel gezelliger, sfeervoller en persoonlijker maken met eigen decoraties. Een foto misschien of een bepaalde spreuk aan de muur. Maar denk eraan, niet te veel zodat je niet wordt afgeleid en zorg dat het niet te druk wordt. 

Plaats alleen wat nodig is

Een grote of kleine werkkamer, al snel heb je de neiging alles vol te plaatsen. Maar het is niet erg als een hoek of muur leeg is. Plaats een kast om alles op te bergen bijvoorbeeld, een goed bureau, een klok en een goede bureaustoel. Verder moet je voor jezelf nagaan wat je nodig hebt in je werkkamer. 

Leave a Reply