Bij het vernieuwen van een interieur denken we al gauw aan het veranderen van grote meubelstukken en accessoires. Waar we echter minder bij stilstaan is het effect wat kunst op ons interieur kan hebben. Maar wat is kunst precies? En in hoeverre kunnen kunstwerken jouw interieur beïnvloeden? 

Als we spreken over kunst zal iedereen direct een geheel ander beeld voor zich zien. Dat is dan ook direct het leuke van kunst. Het is ontzettend veelzijdig. Waar de één aan prachtige sculpturen denkt, zal de ander juist de voorkeur geven aan schilderijen. Moderne kunst is voor iedereen. Het is bovendien verrassend wat je met kunst allemaal kunst bereiken. Soms maakt een nieuw kunstwerk jouw interieur direct een geheel ander plaatje. Zonder dat je hiervoor het gehele meubilair hoeft om te gooien. Investeer daarom eens in een prachtig kunstwerk en bekijk wat dit voor jouw interieur betekent. In dit artikel geven we enkele tips hoe je jouw interieur het beste kunt verrijken met een modern kunstwerk. 

Het juiste kleurgebruik 

Vaak vergeten we in hoeverre een kunstwerk een geheel interieur kan opfleuren. Door het gebruik van de juiste kleuren kan deze een essentiële rol spelen bij het verhogen van de sfeer in huis. Bedenk zelf maar eens hoe het zou zijn als je je gehele muur in felle en sprekende kleuren zou schilderen. Dit zou waarschijnlijk de ruimte veel te druk maken. Bovendien verrijk je zo de ruimte niet, maar wordt het eerder een stoorzender. Als je interieur momenteel zeer neutraal is aangekleed, kunnen we het ons echter wel voorstellen dat je wat meer kleur in huis wil brengen. Met behulp van een kleurrijk en opvallend kunstwerk bereik je precies dit. Een sfeervolle ruimte met warme en sprekende kleuren. Zonder dat het geheel te druk wordt. De ultieme sfeermaker voor iedere rustige ruimte! 

Is je interieur momenteel al erg druk en wil je toch een kunstwerk plaatsen? Kies dan bij voorkeur voor accentkleuren die al in andere accessoires terugkomen. Zo creëer je één sfeervol geheel.  

Modern en klassiek gaan echt samen 

We denken vaak dat modern en klassiek niet samen kunnen. Het zijn immers elkaars tegenpolen. Niets is echter minder waar. Juist het contrast tussen modern en klassiek kan zo spannend zijn, dat het je interieur direct een flinke boost geeft. Kies dus gerust voor een klassiek schilderij in een modern interieur. Deze komt juist vaak super goed tot zijn recht binnen de strakke lijnen en kleuren van het interieur. Staar je niet blind door de interieurstijl die je momenteel hanteert. Denk ‘outside the box’ en de meest spannende combinaties zullen ontstaan. 

Kies de juiste locatie 

Vergis je niet: een kunstwerk kan nog zo mooi zijn, als de locatie niet klopt kan dit alsnog een catastrofe zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd de juiste locatie kiest. Net als bij het verzamelen van ideeen afscheid collega, moet je hier voldoende tijd in investeren. Speel dus gerust eens met verschillende locaties en je zult versteld staan hoe de juiste locatie het interieur kan beïnvloeden.

Leave a Reply