Wanneer je huis al een tijd te koop staat of wanneer je bijvoorbeeld voor een tijd naar het buitenland gaat, is het interessant om je woning tijdelijk te verhuren. Zo kan je makkelijk nog wat inkomsten genereren terwijl je er nagenoeg niets voor hoeft te doen. Maar hoe kom je aan een geschikte huurder en hoe zet je je woning goed in de markt? In dit artikel krijg je een paar tips!

 

Regel de administratie

Zorg er ten eerste voor dat de administratie goed op orde is en dat je ook daadwerkelijk je woning mag verhuren. Doordat je je huis gaat verhuren krijg je namelijk te maken met de huurwet en de huurbescherming. In principe kan je namelijk geen tijdsduur hangen aan een huurovereenkomst. Oftewel, wanneer de huurder netjes de huur betaalt, heeft hij het recht om te blijven zitten. Het is daarom van belang dat je je huis verhuurt via de leegstandswet of huisbewaring. Hierdoor kan je wel afspreken dat de overeenkomst voor een bepaalde periode is.

 

Bereik potentiƫle huurders

Om een huurder te vinden moet je weten waar potentiƫle huurders zich bevinden. Dit is afhankelijk van je aanbod. Verhuur je bijvoorbeeld een woning in een studentenstad, dan is het aan te raden om online en met name via de social media kanalen te adverteren. Zo zijn er momenteel ook platforms die gekoppeld zijn aan Facebook waar je je woning kan verhuren. Zo kan van zowel de huurder als de verhuurder het Facebook profiel worden bekeken, waardoor je meer achtergrondinformatie hebt.

 

Stel een huurcontract op

Wanneer je je woning gaat verhuren, wil je dat er geen misverstanden bestaan over de afspraken die gemaakt zijn met de huurder. Zorg daarom altijd voor een contract waar tenminste de huurprijs, de duur van de overeenkomst, de huisregels en de datum van betaling in staan.