Bij de aankoop van een woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. In het bijzonder in een tijd waarin de woningmarkt ontzettend krap is. Hoe vind je een woning die niet alleen bij je wensen past, maar ook aansluit op je budget? Een dure woning kan betekenen dat je veel eigen vermogen in moet leggen, bij een goedkope woning moet je mogelijk veel klussen, enzovoorts. In dit artikel zetten we verschillende tips op een rijtje, die het vinden van een passende woning in Alphen aan den Rijn makkelijker kunnen maken.

Investeer in een nieuwbouwproject voor over een jaar

Een van de mogelijkheden om aan een geschikte woning te komen, is het investeren in een nieuwbouwproject. Houd er hierbij rekening mee, dat je vaak pas na een half jaar of een jaar in zo’n woning kunt trekken. Tot die tijd kan het slim zijn om een woning te huren. Kijk bijvoorbeeld eens naar Hubbs.nl, waar men tijdelijke woonruimte aanbiedt. Zo kun je je huidige woning alvast verkopen, mocht je hier geïnteresseerde kopers voor gevonden hebben. Het voordeel van een nieuwbouwwoning is het feit, dat je deze vaak nog naar je eigen hand kunt zetten.

Kies voor de hulp van een aankoopmakelaar

Om de onderhandelingen over een woning makkelijker te maken, kan de hulp van een aankoopmakelaar wenselijk zijn. Een aankoopmakelaar kan daarbij hulp bieden bij het vinden van een passende woning. Mocht je een aankoopmakelaar voor de bezichtiging van een woning in de arm nemen, dan kan de makelaar helpen bij het achterhalen van eventuele gebreken in de woning. Je wilt immers voorkomen, dat je na de aankoop van een woning direct moet klussen door onverwachte gebreken in ruimtes.

Tip: vraag altijd naar een bouwkundig rapport aan de verkopers van een woning!