YESS!! Je bent geslaagd en bent eindelijk van de middelbare school af. Super! Maar nu heb je waarschijnlijk al plannen gemaakt om verder te gaan studeren op een universiteit. En laat die universiteit nou net niet even om de hoek zijn..! Er zijn een hoop studenten die lang moeten reizen naar hun universiteit, daarom besluiten veel studenten om een woning te zoeken dichtbij hun studie. Maar het vinden van de juiste woning is niet altijd even makkelijk. Wij hebben voor jou een aantal handige tips opgeschreven die jou kunnen helpen bij het vinden van eenĀ  woning.

Tips

Inschrijven!!

Het wordt vaak vergeten maar het is heel belangrijk, je inschrijven bij de woningnet! Ook al heb je er nu misschien niks aan later kan je dit een groot voordeel opleveren. Hoe langer je namelijk ingeschreven staat, hoe hoger je op de wachtlijst komt te staan, des te groter de kans straks is dat je sneller een woning krijgt.

 

Renovatie

Voordat je besluit een kamer te kopen, kijk je eerst goed hoeveel er moet worden verbouwd of veranderd aan de woning. moet er te veel worden gedaan is het beter om het niet te doen. Wil je hier meer informatie over neem dan even een kijken op huisa.nl.

Kamersites

Er zijn een heleboel websites waar je gemakkelijk kamers of woningen op kunt vinden. voor sommige van deze websites moet je echter wel geld betalen om bijvoorbeeld een reactie of oproep te plaatsen. Een groot voordeel is wel dat het aanbod van deze websites aanzienlijk groot is en je dus sneller kans hebt op het vinden van een woning.

 

Vraag rond!

Vraag in je omgeving rond of er iemand is die misschien mensen kent die van hun woning of kamer af willen. Je kan ook vragen aan je naasten of zij jou willen helpen bij het zoeken van een woning. extra hulp komt altijd van pas!

 

Studentenvereniging

Bijna elke student sluit zich wel aan bij een studentenvereniging. Het is super leuk en kan ook nog eens heel handig zijn. de meeste studentenvereniging zijn in het bezit van een studentenhuis. Wie weet bieden zij jou dan wel een plekje aan in hun studentenhuis?!