Sta je op het punt om in een nieuwe woning in Alphen aan den Rijn te trekken? Bij de overname van een woning dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Niet alleen moet je volledige inboedel naar je nieuwe woning worden verhuisd, ook dien je vooraf de juiste verzekeringen te hebben afgesloten en nagedacht te hebben over de beveiliging van je woning. Hoewel de verkopende partij verplicht is om alle sleutels van de woning af te geven bij een verkoop, kan het een fijn idee zijn wanneer de sloten vervangen worden. Zo weet je immers zeker dat je de enige bent die de sleutels van je woning heeft!

Een risicoanalyse van je woning laten maken

Het kan verstandig zijn om na de overname van je woning in Alphen aan den Rijn een risicoanalyse te laten maken. Een slotenmaker kan je hierbij helpen! Met een risicoanalyse worden de belangrijkste beveiligingsrisico’s van je woning in kaart gebracht. Denk bijvoorbeeld aan ramen die niet goed beveiligd zijn, deuren die verouderde sloten bevatten, enzovoorts. Op basis van deze risicoanalyse kun je nieuwe raamsloten laten installeren, bestaande deursloten vervangen, etc. Ook de installatie van een compleet alarmsysteem kan het overwegen waard zijn bij de overname van een woning.Bepaal vooraf hoe je de woning inricht

Naast het feit dat het belangrijk is om alvast na te denken over de beveiliging van je woning, is het minstens zo belangrijk om te kijken naar de inrichting van dit huis. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je bepaalde meubels uit je huidige woning in je nieuwe woning niet meer zal gebruiken. Om te voorkomen dat je onnodig veel spullen verhuist, is het raadzaam om vooraf te bepalen welke spullen je in de nieuwe woning niet meer verwacht te gebruiken.