Sta je op het punt om naar een nieuwe woning te verhuizen? Zorg er in dat geval voor, dat je deze verhuizing goed voorbereid. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden, wanneer je een verhuizing op een soepele wijze wilt laten verlopen. Hoe verhuis je bijvoorbeeld een zware bank van boven naar beneden? Hoe minimaliseer je de kans op beschadigingen aan kunstwerken? Enzovoorts.

Voor een verhuizing zou je een verhuisbedrijf in kunnen schakelen. Een verhuisbedrijf heeft de middelen en ervaring om een verhuizing snel en vakkundig voor je uit te voeren. De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf zijn soms echter dermate hoog, dat men de verhuizing liever zelf uitvoert. Zo houd je geld over voor bijvoorbeeld een nieuw interieur in je nieuwe huis.

Een verhuizing verloopt soepeler met een verhuislift

Naast de mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te schakelen, kun je ook voor het huren van een verhuislift kiezen. Een verhuislift huren kan bij verschillende partijen. De verhuislift kan voor de deur geplaatst worden, om spullen van boven naar beneden te vervoeren. Let wel, dit werkt alleen als het raam groot genoeg is om hier meubels doorheen te verplaatsen. In sommige gevallen wordt er iemand met de verhuislift meegestuurd voor de bediening hiervan.

Zorg voor beschermende materialen

De schade aan onderdelen van je inboedel wordt het kleinst, wanneer je voor voldoende beschermende materialen zorgt. Dit betekent dat het slim is om bijvoorbeeld bubbeltjesfolie aan te schaffen voor het inpakken van kunstwerken en beelden. Ook een televisie kun je met dit folie verpakken. Naast het bubbeltjesfolie zijn er speciale verhuisdekens voor grotere objecten en bijvoorbeeld schilderijhoezen. Je kunt dergelijke materialen bij een bouwmarkt of verhuiswinkel kopen, of huren via een verhuisbedrijf.

Tip: zorg dat je altijd investeert in stevige dozen! Er is niets vervelender, dan een scheurende onderkant van een goedkope verhuisdoos.