Overweeg je het kopen van een nieuw huis en weet je niet zeker in hoeverre je eerst een bouwkundige keuring moet laten uitvoeren om eventuele verborgen gebreken op te sporen? Ga dan door met lezen zodat je hier meer over kunt lezen.

Waarom een bouwkundige keuring?

Ga je binnenkort een nieuw huis kopen, dan wil je natuurlijk verzekerd zijn van een goede investering. Je kunt door het uitvoeren van een bouwkundige keuring voorkomen dat je komt te staan voor onaangename verrassingen, flinke teleurstellingen en hoogoplopende kosten aan achterstallig onderhoud van het huis.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een keuring van een woning waarbij wordt gekeken naar de daadwerkelijke staat van het huis. Dankzij een bouwkundige keuring kan je nagaan wat de kosten zullen zijn aan achterstallig onderhoud zodat je een beter beeld hebt van de situatie op langer termijn. Er wordt voornamelijk gelet op de kwaliteit van verschillende onderdelen van het huis, maar er wordt ook rekening gehouden met asbest, loden leidingen en gevaar van koolmonoxide.

Onderzoeksplicht van de koper

Als koper ben je verplicht om vooraf onderzoek uit te voeren naar de bouwkundige staat van het pand om eventuele gebreken te constateren zodat de verkoper hierop kan letten. Hoeveel je gaat betalen voor een bouwkundige keuring hangt voornamelijk af van de grootte van de woning, maar je kunt uitgaan van gemiddeld €300 tot €500.

Geen bouwkundige keuring nodig

Er zijn bepaalde situaties waarbij een bouwkundige keuring niet noodzakelijk is. Het gaat hierbij om jongere huizen die nog in goede bouwkundige staat verkeren. Wil je verzekerd zijn van een goede koop, laat dan altijd voor de zekerheid eerst een bouwkundige keuring via Huiskeur.nl uitvoeren, ook al is dit geen verplichting. Bij het kopen van een nieuw huis kan je beter het zekere voor het onzekere nemen en een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet en jarenlang kunt genieten van je nieuwe woning.

Leave a Reply