Of je nou klein of groot woont: je wil dat je interieur er mooi en verzorgd uit ziet. Zeker in een kleine woning is het slim om de ruimtes zo efficiënt mogelijk in te richten. Een efficiënte indeling kan ervoor zorgen dat een kleine woning groter lijkt dan dat deze is. In een woning met meer ruimte wil je deze natuurlijk optimaal benutten, maar heb je soms kamers met lastige vormen. Hieronder volgen een aantal tips om je huis zo efficiënt mogelijk in te richten.

Zwevende meubels

Het wordt een beetje moeilijk om meubels echt te laten zweven, maar door gebruik te maken van meubelstukken met (hoge) poten lijkt het alsof je meer ruimte hebt. Je kijkt namelijk onder de meubels door, over de vloer. Ook door de tv aan de muur te hangen in plaats van op een tv-meubel te zetten krijg je dit effect.  

Multifunctionele meubelen

Een mooie loungebank staat leuk, maar neemt vaak veel ruimte in beslag. Kies dan voor een bank met opbergruimte in bijvoorbeeld het loungegedeelte. Ook kan je kiezen voor een bedbank, overdag een bed en ’s nachts een bank. Handig voor als er gasten over de vloer komen. Een andere optie is om een kast te maken, waarin je je bed kan opbergen. Het klinkt ingewikkeld, maar in feite klap je het bed omhoog, doe je de deur dicht en heb je meer ruimte.

Berg dingen op!

Wil je dingen laten zien, maar hier niet veel ruimte aan kwijt zijn? Investeer in een glazen vitrinekast. Een vitrinekast klinkt misschien heel groot en lomp, maar (glazen) vitrinekasten hoeven helemaal niet zoveel ruimte in te nemen. Omdat de wanden van glas zijn kun je je autoverzameling of beeldencollectie presenteren, zonder dat ze in de weg staan. Daarbij is de kast van glas en kun je er doorheen kijken, waardoor de kast niet lomp of groot over komt.  

Maak gebruik van ongebruikte ruimtes

Een schuin dak met net te weinig ruimte eronder om wat neer te zetten? Maak er een kast van! Veel hoekjes blijven onbenut, omdat je niet goed weet wat je er neer moet zetten of omdat er eigenlijk net niks goed past. Met een meubels op maat van Petersen Keuken & Interieur heb je meer opbergruimte, zonder dat je veel leefruimte inlevert. De kast wordt helemaal op maat gemaakt voor jou, dus je kan zelf kiezen hoe het eruit komt te zien.