Wordt je woning binnenkort ontruimd? Wat de reden ook is, je moet de woning wel netjes aan de vastgoedbeheerder achterlaten. Maar waar moet je beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je een goede indruk bij de instanties achterlaat? Dit artikel helpt je op weg naar een schoon huis!

Het belang van een schoon huis

Een schoon huis doe je niet alleen voor een woningontruiming in Breda. Je moet het uiteraard regelmatig bijhouden. Een schoon huis is zowel goed voor het lichaam als de geest. Bij een te vochtig huis kan je ziek worden. Ook wordt het interieur een stuk minder waard. Zeker als je kinderen hebt moet je er niet aan denken dat ze vieze spullen in hun mond stopt! Voor de geest is het ook belangrijk! Een professor bevestigde namelijk dat het schoonmaken en opruimen een positief effect heeft op de mens. Dit moet dan wel uit vrije wil gebeuren.

Heb zo min mogelijk spullen in huis

Bij een woningontruiming in Breda bijvoorbeeld geldt: des te minder spullen je in huis hebt, des te minder tijd je kwijt bent aan het schoonmaken. Plaats anders desnoods zoveel mogelijk spullen in de verhuiswagen of auto. Zo ben je bijvoorbeeld weinig tijd kwijt aan het stofzuigen!

Wat zijn de grootste fouten die gemaakt worden?

Heel vaak wordt er gedweild met warm water. Warm water verdampt snel, waardoor het schoonmaakmiddel op de vloer achter blijft. Hierdoor ga je strepen zien en gaat de vloer plakken. Je kan beter koud water gebruiken. 

Gebruik ook het juiste middel om schoon te maken. Chloor werkt alleen bij het ontsmetten en maakt dus niets schoon. Een sopje met soda werkt wel!

Voor het schoonmaken hoef je niet veel geld uit te geven

Gek genoeg zijn oude bekende schoonmaakmiddelen veel beter voor het milieu dan de middelen die recht voor je in het schap liggen. Soda is een echt schoonmaakmiddel die lekker goedkoop is. 

Verder is het slim om een plantenspuit te vullen met water en daar een beetje allesreiniger in te stoppen. Ook dit bespaart een hoop kosten!  

Met alleen water kan je ook al heel veel wegkrijgen. Wel moet je goede schoonmaakdoekjes gebruiken, zoals microvezeldoekjes. Hier blijven vuil en stof aan vast hangen.

Stofzuigen: leuker kunnen we het niet maken

Met schoonmaken hoort ook het stofzuigen. Het is het belangrijk om een stofzuiger te kiezen die voldoende zuigkracht en een lege zak heeft. Hierdoor hoef je de stofzuiger maar een keer over de vloer heen te trekken! 

Deze tips had je waarschijnlijk niet verwacht!

Moeten de voegen tussen de tegels ook worden meegenomen? Door dit schoon te maken laat je aan de vastgoedbeheerder zien dat jij netjes met de woning bent omgegaan. Door met een oude tandenborstel wat baking soda op te doen schuur je de voegen weer schoon.

Wil je het fornuis weer laten glanzen? Snij een citroen doormidden en pers het in een kommetje. Het sap gebruik je om over het fornuis te wrijven. Zo ziet je woning er weer glanzend uit!

Leave a Reply