Bij het inrichten van een nieuwe woning, denk je misschien niet direct aan het uitzoeken van de raamdecoratie. Toch is het kiezen van de juiste raamdecoratie niet geheel eenvoudig. Niet alleen is er heel veel keuze, maar buiten dat zijn er ook veel verschillende factoren om rekening mee te houden; de kleur, de lichtinval, sfeer, verduistering…

Daarbij moet de raamdecoratie natuurlijk ook over de gehele woning op elkaar afgestemd zijn, én bij de rest van het interieur passen. Een lastige keuze dus, maar wij hebben voor u de oplossing. Ga voor jaloezieën!

Waarom kiezen voor jaloezieën?

Jaloezieën creëren een zeer luxe uitstraling in het interieur. Daarbij kennen jaloezieën veel voordelen, bijvoorbeeld dat ze  eenvoudiger zijn om schoon te maken, en schoon te houden. In tegenstelling tot gordijnen, die zo nu en dan gestoomd moeten worden. Sommige jaloezieën, zijn zelfs gemaakt om stofvrij te blijven, ideaal voor mensen met een stofallergie dus! Ook kun je met jaloezieën zelf reguleren hoeveel licht er naar binnenvalt, en werken de jaloezieën isolerend als het buiten wat kouder is.  Een extra voordeel voor de koude wintermaanden dus!  

Welke verschillende stijlen jaloezieën zijn er?

Een ander voordeel van jaloezieën is dat ze in veel verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar zijn,  bijvoorbeeld horizontaal of verticaal, maar ze zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren en materialen. Daardoor passen ze vrijwel in ieder interieur. Wil je een warme uitstraling creëren? Kies dan voor jaloezieën van hout of bamboe. Bamboe jaloezieën hebben een matte afwerking, waardoor ze een luxe uitstraling hebben. Houten jaloezieën creëren een warme uitstraling, en zijn goed te combineren met warme kleuren en zachte tinten. Als je gaat voor een koele of donkere inrichting, dan zijn jaloezieën van aluminium de oplossing. Aluminium jaloezieën creëren een moderne en industriële-look in het interieur.

Of te wel, er zijn dus erg veel opties en keuzes om te maken wanneer het aankomt op het kiezen van jaloezieën.  Houdt rekening met de ruimte van uw woning, en welke sfeer en stijl u wilt creëren.