Een salontafel is een praktisch meubelstuk die vrijwel iedereen in de woonkamer heeft staan. Wanneer er visite over de vloer komt zet je hier de hapjes en drankjes neer en wanneer je ’s avonds na een dag werken thuiskomt leg je er je benen op te rusten. De kinderen kunnen aan de kleine tafel knutselen en je kunt er vaak de afstandsbediening in opbergen. Bij de aanschaf van een nieuwe salontafel zal je zien dat de keuze enorm is. Voor iedere stijl en ieder interieur is er een passende tafel te vinden. Vaak wordt er gekeken naar de kleur en vorm van de bank, de vloer en eventueel het vloerkleed. Ook de rest van de kamer kan van invloed zijn op de stijl van de tafel. 

Een salontafel afstemmen op de bank

Je kunt een salontafel uitkiezen op basis van wat je mooi vindt, of je kunt rekening houden met het formaat en de stijl van de bank. Zo kies je bij een rechte bank vaak een andere vorm tafel uit dan bij een hoekbank. Ook kun je kijken naar de afstand van de bank tot de tv en hoeveel ruimte je hebt voor de tafel. Je hebt de keuze uit een vierkante, een rechthoekige, een ronde of een ovale tafel in diverse stijlen en kleuren. Zo kies je voor een simplistische tafel in één kleur of kies je voor een industriële tafel van metaal, hout en met een opvallende voet. Wil je veel kunnen opbergen in de salontafel? Dan kies je voor een tafel met laadjes of mandjes. Is de tafel puur decoratief of voor de hapjes en drankjes? Dan kies kunnen de laadjes achterwege blijven.

De eyecatcher van de woonkamer

Wanneer je woonkamer wel wat pit kan gebruiken kun je de salontafel als middelpunt van de kamer bestempelen. Je kiest dan voor een opvallende tafel met een glazen tafelblad of een gekleurde tafel. Gouden tafels of tafels met een opvallend design zullen er direct uitspringen. Deze tafels zullen het goed doen in een moderne woonkamer. Wanneer je juist wilt dat de tafel een mooi geheel creëert met de rest van de kamer kies je voor kleuren die al voorkomen in de kamer. Heb je veel houten meubels in de woonkamer staan? Dan is dit ook het juiste materiaal voor de tafel. Door de juiste houtkleuren met elkaar te combineren ontstaat er rust in de kamer.

Kies het juiste formaat uit 

Een salontafel is een praktisch meubelstuk die de kamer kan maken of breken. Het zou zonde zijn als je de perfecte tafel hebt gevonden maar deze niet mooi in de ruimte past. Vaak blijft de salontafel binnen de afmetingen van de bank en het vloerkleed. Door dit eerst op te meten weet je wat het maximale formaat kan zijn van de tafel. Ook kun je op die manier bepalen welke vorm hier het beste bij past. Zo kies je voor een rechthoekige tafel bij een rechte bank en kun je kiezen voor een ronde tafel bij een hoekbank. Maak het hele plaatje compleet door leuke accessoires of verse bloemen op de tafel te zetten.

Leave a Reply