Heb jij al eens overwogen om een veranda tegen je woning aan te laten plaatsen? Een veranda wordt gezien als een goed alternatief voor een stenen terras. Aan het gebruik van een veranda zitten verschillende voordelen. In dit artikel zetten we een aantal van deze voordelen voor je op een rijtje. Van zichzelf kan een veranda mogelijk wat saai zijn. Combineer de veranda daarom met stijlvolle tuinmeubelen, plantenbakken voor op de vloer van de veranda en bijvoorbeeld hangbakken voor aan de randen hiervan. Vul de hangbakken en potten met vrolijke plantjes, waarvan viooltjes een voorbeeld zijn, om de veranda op die manier meer kleur te geven. Je kunt natuurlijk ook overwegen om de veranda (gedeeltelijk) te verven!

Een veranda biedt je beschutting tegen een zomers buitje

Een van de voornaamste redenen om voor een veranda bij je huis te kiezen, is het feit dat deze overkapt is. Zo biedt de veranda bescherming tegen een zomers buitje. Zonder veranda zou je bij een bui direct naar binnen moeten gaan. Daarbij zal je tuinmeubilair nat worden tijdens zo’n bui. Bepaald niet prettig! Door voor een veranda aan huis te kiezen is dit verleden tijd. Je tuinmeubilair zal niet langer nat worden en zelf hoef je niet meer naar binnen. Daarbij kun je bij sommige veranda’s voor het afsluiten van de zijkanten kiezen. Hierbij maakt men gebruik van een plastic zeil. Zo heb je minder last van de wind, wanneer je al vroeg in het voorjaar naar buiten wilt.

Geef je tuin een hele natuurlijke look

Naast de mogelijkheid om eerder naar buiten te kunnen en ook bij een buitje buiten te kunnen blijven, geeft de veranda je woning een natuurlijke look. Dit valt te verklaren door het feit, dat een veranda van hout gemaakt wordt. Niet alleen is hout van zichzelf al erg natuurlijk. Ook heeft het hout een warme look! Je kunt een houten veranda goed combineren met een houten schutting, met een vlonder aan de waterkant van je tuin, met een houten tuinhuisje, enzovoorts. Bij de aanschaf van een veranda heb je de keuze uit verschillende houtsoorten, een houtsoort die veel mensen kiezen is Douglas hout. Voor welk type hout kies jij?

Tip: Zoek naar een aanbieding voor een veranda in een webwinkel. Er zijn tegenwoordig meerdere webwinkels die een breed aanbod aan veranda’s bieden. Naar wat voor model ben jij op zoek?

Verkoop je woning sneller met een veranda in de tuin

Ook wanneer je van plan bent om je woning te verkopen, kan een veranda goed van pas komen. De veranda geeft je woning net dat beetje meer waarde, die ertoe leidt dat mensen een bod uit zullen brengen. Ze hoeven zelf immers minder aan de tuin te doen, wanneer je deze net hebt opgeknapt met een veranda. Zoals eerder beschreven werd, heeft een veranda daarbij een positieve invloed op de uitstraling van je tuin en woning. Dit maakt het eveneens aantrekkelijker om een serieus bod op je woning uit te brengen. Een makelaar kan je meer vertellen over de invloed van een veranda of een nette tuin in het algemeen op de waarde van je woning.  

 

Leave a Reply