Je bent net verhuisd en hebt besloten om je muren te gaan behangen in plaats van te verven. Verstandige keuze! Met behang kan je meegaan in een heleboel trends en stijlen. Maar wat zijn de aankomende trends van 2018?

De nieuwe trends van 2018 zijn een beetje contrasterend. Wat we vooral veel gaan zien zijn de industriƫle printjes als hout, marmer, steen of beton. Maar ook de geometrische vormen komen terug in het behang. Denk aan driehoeken, rechte lijnen, herhalende patronen, cirkels etc. We stappen over naar warmere kleuren, kleuren die de ruimte meer sfeer bieden. Heb je nou echt geen idee wat voor behang je moet kiezen, kun je altijd online inspiratie voor behang opdoen!

 

Je kan je muur laten behangen door mensen die hierin gespecialiseerd in zijn, maar je kan dit ook zelf doen. zo bespaar je ook extra kosten. Wil je nou je muur zelf gaan behangen, maar heb je geen idee hoe je dit precies moet aanpakken? Hieronder hebben wij voor jouw een paar handige tips opgeschreven.

 

Tips

  1. Voorbereiding

Voordat je gaat beginnen met het behangen zorg je er eerst voor dat je alle spullen die je nodig gaat hebben in orde hebt.

  1. Afdekken meubels

Daarnaast zorg je ervoor dat de kamer voor een zo groot mogelijk deel leeg is en dat je alle spullen, meubels en de vloer netjes heb afgedekt.

  1. Meten en snijden

Meet de muren die je wilt gaan behangen op de millimeter na goed op. zo weet je hoeveel behang je nodig hebt en hoe groot de stukken moeten zijn die je moet gaan afsnijden.

  1. Aansluiten

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de randjes en hoeken zo mooi mogelijk aan sluiten, hiervoor kan je zo voorzichtig mogelijk het behang in de hoeken tussen de muur, plafond, kozijn of plint drukken.

  1. Voorkom loslaten!

Om te voorkomen dat de randen van het behang los laten kan je wat extra behanglijm aanbrengen met een fijn borsteltje achter de randen van het behang.

  1. Handige tip!

Start altijd met het behangen bij het raam en werk vanaf hier verder.