Er zijn diverse apparaten in huis te vinden, die eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden. In dit artikel zetten we drie van deze apparaten op een rijtje! Het vervangen van de apparaten is niet alleen noodzakelijk om deze te kunnen blijven gebruiken. Ook voorkom je op deze manier, dat je te maken krijgt met een kortsluiting in huis. Het komt regelmatig voor, dat een kortsluiting het gevolg is van een ernstige slijtage aan huishoudelijke apparaten. Wanneer heb jij de apparaten uit dit artikel voor het laatst vervangen?

Voorkom kortsluitingen door deze apparaten te vervangen

De drie apparaten die je zeker eens in de zoveel jaar zou moeten vervangen om kortsluitingen te voorkomen, zijn:

  • Het koffiezetapparaat
  • De waterkoker
  • Een wasmachine

Deze apparaten maken ieder gebruik van de watervoorziening binnen je woning. Dit maakt dat zij extra gevoelig zijn voor een kortsluiting. Op het moment dat een draadje in het apparaat los komt te zitten, kan dit in aanraking komen met het water. Dit resulteert vrij snel in een kortsluiting. Door de apparaten eens in de zoveel tijd te vervangen ben je een dergelijke situatie voor.

Maak gebruik van een waterontharder in huis

Om de kans op slijtage aan deze apparaten te verkleinen, kan het slim zijn om een waterontharder in huis te gebruiken. Zonder waterontharder neemt het risico op een ernstige slijtage aan kritieke onderdelen van deze apparaten toe. Slijtage is bijvoorbeeld het gevolg van kalkaanslag op de onderdelen hiervan. Een waterontharder zorgt dat de waterhardheid verlaagd wordt, waardoor de kans op kalkaanslag afneemt. Zeker in de wasmachine en vaatwasser komt dit van pas. Het vergt immers een relatief grote investering om deze apparaten te vervangen. Zoek op internet naar een webwinkel met een gunstige waterontharder prijs, om direct van dit slimme hulpmiddel te kunnen profiteren!

Leave a Reply