Wil jij nou ook gebruik maken van duurzame energie dat wordt geproduceerd door zonnepanelen? Dan kan je ervoor kiezen om zelf zonnepanelen aan te schaffen voor op je eigen dak of om zonnepanelen te huren. Welke optie nou voor jou het beste is lees je hier in dit artikel, waar alle voor- en nadelen van het kopen of huren van zonnepanelen op een rijtje worden gezet.

Zonnepanelen kopen

Wanneer je gebruik wilt maken duurzame energie in jouw huis, kan je ervoor kiezen om zonnepanelen te kopen. Echter moet je met deze keuze wel een eenmalige investering maken voor het aanschaffen van de zonnepanelen. Hoe hoog deze investering zal oplopen is afhankelijk van bijvoorbeeld installatiekosten en de hoeveelheid of soort zonnepanelen die je aanschaft. Na de investering zijn de zonnepanelen helemaal van jou en zal je de investeringskosten binnen een paar jaar terugverdienen. Door zonnepanelen te kopen stijgt de woningwaarde van jouw huis, waardoor je deze in de toekomst voor veel meer geld kunt verkopen. Daarnaast kan je voor het plaatsen van zonnepanelen in aanmerking komen voor diverse subsidies.

Zonnepanelen huren

Als je er niet helemaal klaar voor bent om een grote investering te maken in het aanschaffen van zonnepanelen, kan je er ook voor kiezen om zonnepanelen te huren. Je betaalt dan een vast bedrag per maand om gebruik te maken van de opgewekte energie door een zonnepaneel van een aanbieder naar jouw keuze. Een nadeel van het huren van zonnepanelen is dat de zonnepanelen niet in jouw bezit zijn en het dus met de voorwaarden van jouw aanbieder moet doen. Let dus goed op welke er voorwaarden er door de aanbieder worden opgesteld, zodat je op een gunstige manier kunt besparen op je energierekening.

Kopen of huren? Wat kies je?

Als je over genoeg geld beschikt om te investeren in zonnepanelen, wordt het aangeraden om zelf je eigen zonnepanelen te kopen bij een bedrijf zoals Zonduurzaam. Met de lage terugverdientijd van zonnepanelen bespaar je uiteindelijk veel meer geld, dan wanneer je akkoord gaat met de voorwaarden voor het huren van zonnepanelen.

Leave a Reply