LED strips zijn een hele leuke variatie op de standaard verlichting en je kan ze praktisch overal plaatsen waar je maar wilt. Er zijn wel een paar verschillende dingen waar je even op moet letten als je deze LED verlichting wilt plaatsen en installeren. Als je hier op let dan kunnen LED strips een super leuke aanwinst zijn voor je inrichting. Van badkamer tot slaapkamer, LED strip kunnen werkelijk overal wel een plek krijgen. 

24 of 12 volt?

Led strips komen in twee verschillende voltages: 12 of 24 volt. Welke jij nodig hebt voor in huis hangt af waar en waarvoor je het wilt gaan gebruiken. 24 volt geeft namelijk sterker licht af dan 12 volt. Wil je de led strip dus bijvoorbeeld achter de tv plaatsen om wat sfeer te creëren dan is 12 volt meer dan voldoende. Maar als je de led strips als enige verlichting wilt gebruiken in bijvoorbeeld je slaapkamer of keuken dan is het verstandiger om voor 24 volt te gaan. Dan kan je ook nog kiezen hoeveel led’s je op de strip wilt en hiervoor geld hoe meer led’s hoe egaler het licht zal zijn.

Transformator

Voordat je de led strips gaan plaatsen heb je een transformator nodig anders dan kan je de strip helaas niet aansluiten. Welke transformator je nodig hebt hangt af van de voltage die je hebt gekozen en de lengte van de led strips. Als je dit goed berekent dan gaan je led strips veel langer mee. Als je niet helemaal zeker bent welke je nou precies nodig hebt vraag het dan altijd even na bij iemand die er verstand van heeft, dit voorkomt dat je een foute aankoop doet. 

Hoe plaats ik de led strips?

De allermakkelijkste manier is met de plakrand die vrijwel altijd bevestigd zit aan de achterkant van de led strips. Er zijn ook profielen waarmee je de led strips op kunt hangen. Die zorgen ervoor dat de strips wat beter beschermt zijn, tegen bijvoorbeeld schade door warmte, dan als je ze los ophangt. Hierdoor gaan ze uiteraard wat langer mee. Ons advies zou dan ook zijn om gebruik te maken van een led profiel voor mooie verlichting en een betere bescherming van de ledstrips.

Leave a Reply