Als jij overweegt een gietvloer in je woning te laten plaatsen, dan ben je niet de enige. Steeds meer woningeigenaren zien de voordelen en het unieke uiterlijk van deze vloer als een reden om de stap te zetten. Gietvloeren ken je ongetwijfeld van parkeergarages, ziekenhuizen en sportzalen, maar ook in woningen komen ze erg goed tot hun recht. Een groot voordeel van gietvloeren is dat ze te krijgen zijn in allerlei uitvoeringen, kleuren en effecten. Het nadeel daarvan is dat je uit dit grote aanbod een keuze moet proberen te maken. Met de onderstaande informatie maak je alvast een selectie.

Een gietvloer in een modern of minimalistisch interieur

Als jij een moderne- of minimalistische inrichting hebt, dan is de gietvloer een uitstekende keuze. Jouw interieur bestaat uit strakke en glanzende oppervlakken, waar zo min mogelijk uitbreidingen aan zijn toegevoegd en grote open vloerdelen. Een minimalistische keuken herken je aan de kasten zonder hendels, aan de praktische opbergmogelijkheden en aan het ontbreken van versieringen en toevoegingen. Kies daarom voor een mooie gladde polyurethaan gietvloer in een effen kleur, zoals wit, rood of zelfs zwart. Met een glans afwerking levert het een bijzonder strak en egaal oppervlak op, zonder onderbrekingen en ideaal voor moderne ruimtes.

Industriële interieurs en gietvloeren

In Nederland zijn we momenteel in de ban van de industriële stijl en ook dan heb je geluk. Er worden namelijk een aantal schitterende betonlook gietvloeren aangeboden die daar perfect in passen. Beton ciré, gietbeton, cementgebonden gietvloeren, mortex en betonvloeren zijn allen voorbeelden van opties die het industriële uiterlijk van een grote loods of fabriek feilloos nabootsen. Omdat je de gietvloer ook veel aantreft in werkplaatsen, garages en pakhuizen, sluit het perfect aan bij het industriële interieur dat momenteel zo populair is.

Landelijke- en klassieke interieurs

Heb jij juist een landelijk- of klassiek interieur, dan houd je van versieringen, tierlantijntjes en uitbreidingen. De gietvloer lijkt daar niet best bij aan te sluiten. Toch zijn er ook in deze situaties uitstekende opties om uit te kiezen. Een gietvloer met een warme aarde tinten, zoals terracotta of kalksteen, bijvoorbeeld. Laat dit mengen met een andere soortgelijke warme tint en de specialist creëert een marmereffect op je vloer. Zandkleuren, natuurlijke kleuren en aardekleuren zijn ideaal voor gebruik in landelijke- en klassieke interieurs.

Speciale effecten

Een groot voordeel van de gietvloer is dat eigenlijk alles mogelijk is. Voor een muziekkamer laat je glitter aan het harsmengsel toevoegen, bijvoorbeeld. Voor kinderen levert gekleurde confetti een leuk extra effect op. Je kunt kleuren combineren en een patroon, spreuk of afbeelding laten toevoegen. In je kantoor aan huis kun je dus het logo van je bedrijf in de vloer laten verwerken, bijvoorbeeld. De mogelijkheden met gietvloeren zijn eindeloos en er is voor iedereen een optie die past. Houd er wel rekening mee dat je vloer zeker 50 jaar mee zal gaan, dus schaf hem niet alleen aan omdat je hem nu mooi vindt, maar ook omdat je daar in de toekomst nog steeds zo over zal denken.

Leave a Reply