De keuze voor een visgraat PVC vloer wordt steeds vaker gemaakt. Dit komt natuurlijk vooral ook doordat veel gezegd wordt over de pluspunten van dit type vloer. Dat neemt niet weg dat er ook nadelen aan zitten. Het is daarom voor eens en altijd van belang om te kijken hoe het nu precies zit. Zo is gemakkelijker te bepalen of het voor jou het soort vloer is waar je je goed bij voelt. Neem de punten die je hier vindt even goed door.

De voordelen van de visgraat vloer

De voordelen van de visgraat vloer zijn op veel vlakken te vinden. In de eerste plaats past dit type vloer heel goed in veel interieurs. Daardoor kan je direct de juiste sfeer neerzetten en die ook over lange tijd behouden. Dat komt ook omdat met de vloer heel flexibel is om te gaan. Het is te krijgen in allerlei maten. Daarnaast zijn veel verschillende kleuren mogelijk. Zo sluit het precies aan op je eigen keuzes. Tot slot is het een voordeel dat het goed samengaat met vloerverwarming.

De nadelen van de visgraat vloer

Ook de nadelen van de visgraat vloer zijn belangrijk om te kennen. Het grootste nadeel is het kostenplaatje. De kosten voor dit type vloer zijn wel heel hoog. Daarnaast is het niet bepaalde een stille vloer. Je hebt veel last van gehorigheid. De visgraat PVC vloer gaat ook niet goed samen met vocht. Tot slot is er het nodige voorwerk bij nodig. De vloer kan alleen gelegd worden als er een egale ondergrond is. Zo kan je er zeker van zijn dat deze ook echt goed komt te liggen.

Welk soort visgraat vloer kiezen?

Het is wel belangrijk om precies de juiste soort te kiezen. Het is wel wat duurder, maar dat brengt dan wel ook direct de hiervoor genoemde voordelen met zich mee, bijvoorbeeld de grote mate van duurzaamheid. De soort waar je dan voor kiest is de klikvloer. Dit is heel gemakkelijk te leggen. Dat zou als extra voordeel gezien kunnen worden. Het is dan ook goed om met een specialist samen te werken en op zoek te gaan naar de vloer. Laat je informeren door Vloer XL over de aanschaf van een visgraat vloer.

Leave a Reply