De tuinafscheiding wordt gebruikt om het einde van de tuin te markeren. Het heeft daarnaast nog veel andere functies. Zo zijn grote tuinschermen bijvoorbeeld zeer geschikt wanneer u privacy zeer belangrijk vindt. Wilt u slechts voor zorgen dat uw hond de tuin niet verlaat? Dan zijn tuinhekjes misschien een beter alternatief. U heeft erg veel mogelijkheden wat betreft uw tuinafscheiding. Welke keuze voor u het beste is, is afhankelijk van uw eigen wensen. Er zijn echter ook een aantal dingen waar iedereen op zou moeten letten, zo wil iedereen natuurlijk een tuinafscheiding van hoge kwaliteit. We geven u graag een aantal tips zodat u weet waar u op moet letten bij het kiezen.

Tuinhekjes of tuinschermen?

Twijfelt u of u een schutting of tuinhekjes wilt? Het voordeel van een schutting is dat iemand hier niet eenvoudig overheen of tussendoor kan kijken. U heeft dus veel meer privacy met een schutting. Vooral als u in een drukke omgeving zoals de Randstad woont, is dit erg aan te raden. Tuinhekjes worden vooral gebruikt voor in de voortuin of door mensen met veel ruimte. Wanneer u niet in een drukke omgeving zoals de Randstad woont, maar in een landelijk gebied, dan is dit bijvoorbeeld aan te raden. Ook in stedelijke omgevingen zoals de Randstad worden er echter weleens tuinhekjes gebruikt, dit is bijvoorbeeld geschikt wanneer u een erg goede band heeft met de buren.

Tips voor het kiezen van een schuttingdeur leest u hier.

Kwaliteit

Welke afscheiding u ook kiest, de kwaliteit blijft zeer belangrijk. Niemand zit natuurlijk te wachten op een tuinafscheiding die omwaait bij de eerste grote storm. Net zoals een tuinhuisje kan een goede tuinafscheiding ook zorgen voor een waardevermeerdering van uw huis. Dit heeft natuurlijk ook grotendeels te maken met de montage. Het is meestal vrij eenvoudig om in te schatten of een tuinafscheiding stevig is of niet. Wat moeilijker is om in te schatten, is bijvoorbeeld de duurzaamheid. Over het algemeen zijn vooral tuinafscheidingen van hardhout en composiet erg duurzaam. We raden u aan om altijd langs een goede houthandel op te gaan. U kunt dan in de showroom zien welke tuinafscheidingen aan uw eisen voldoen.