Het inrichten van een jongenskamer is niet zo makkelijk als het lijkt. Je gaat namelijk rekening moeten houden met verschillende behoeften en interesses en daarnaast wil je bij het inrichten van de ruimte zorgen voor een gezellige sfeer. Lees de onderstaande tekst goed door voor enkele tips voor het inrichten van een jongenskamer.

Tip 1: Kies een geschikte kleur

Kies bij het inrichten van de jongenskamer voor een geschikte kleur, aangezien de kleur bepaalt wat de sfeer is in de ruimte. Hierbij kan je spelen met meerdere kleurencombinaties voor een speels en modern effect. Zorg ervoor dat alle kleuren die je in de slaapkamer gebruikt een geheel vormt. Plaats ook kleurrijk speelgoed in de ruimte zoals blokken, knuffeldieren of LEGO treinen.

Tip 2: Zorg voor een stoer thema

Elk kind is anders, dus ook de interesses verschillen enorm. Kies een leuk thema die past bij je zoon door het plaatsen van speelse elementen die zowel praktisch als stijlvol zijn. Denk zo aan het creëren van een vliegtuigkamer, een autokamer of een kamer voor de echte sportliefhebber.

Tip 3: Een duurzame slaapkamer

Tegenwoordig is een duurzame en tijdloze slaapkamer voor jongens heel in. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van muurschilderingen, een duurzaam bed die jarenlang meegaat, natuurlijke accessoires, verstelbare tafels en dergelijke. Maak in een duurzame slaapkamer vooral gebruik van neutrale kleuren en zorg voor praktische oplossingen.

Tip 4: Leuke verlichting

Door te kiezen voor sfeervolle verlichting in de jongenskamer maak je de uitstraling helemaal compleet. Denk aan het plaatsen van een industriële lamp voor een stoere look in de ruimte of aan een lamp in de vorm van een leuk design zoals een vliegtuig, een dier, een auto of een voetbal.

Tip 5: Zorg voor opvallende items

Plaats items die direct opvallen als je de slaapkamer binnenkomt. Je kunt hierbij denken aan items zoals stickers, wanddecoratie, een keukentje, een krijtbord, een kast vol bordspellen of boeken of LEGO. Denk ook nog aan het plaatsen van planten in de jongenskamer, een gepersonaliseerde kinderkamer of een jongenskamer met een lees- of speelhoek. Leuke bouwsets, knikkerbanen of wegenplaten mogen natuurlijk niet ontbreken. Kijk eens in de webshop van Uniblocks voor leuk speelgoed voor in de jongenskamer.

Leave a Reply