In de tuin heb je alle ruimte om je heerlijk te kunnen ontspannen na een drukke werk- of studiedag! Niet alleen in de zomer, ook in het voorjaar, de herfst of zelfs in de winter moet je hier een plekje hebben om je even terug te trekken. Weg van je drukke kinderen, de mailtjes van je werk, de huishoudelijke taken, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om ook tijdens de koudste periode van het jaar van je tuin te kunnen genieten. In dit artikel geven we je enkele handige tips!

Tip 1: altijd iets in bloei in je tuin

Om het hele jaar door van je tuin te kunnen genieten, is het belangrijk dat er altijd iets in bloei staat. Veel tuinen zijn zeker tijdens de herfstmaanden niet om aan te zien, door de uitgebloeide, grauwgekleurde planten die hierin gepoot zijn. Door ook plantjes met een bloeiperiode rond de herfst en winter aan je tuin toe te voegen, geniet je ook tijdens deze seizoenen van je tuin. Er zijn verschillende soorten planten die goed tegen vorst kunnen.

Tip 2: plaats een tuinhuisje in de tuin

Op je terras zal je in de herfst en winter nauwelijks kunnen zitten. Om deze reden kan het slim zijn om een tuinhuisje te laten plaatsen! Een tuinhuisje kun je van losse, elektrische verwarmingselementen voorzien. Kies voor een tuinhuisje met veel ramen, zodat de tuin vanuit je tuinhuisje kunt bekijken onder het genot van een lekkere kop warme chocolademelk of koffie. Zorg er wel voor dat je het tuinhuisje van enige vorm van beveiliging voorziet, om inbraken te voorkomen.

Tip 3: kies voor een jacuzzi

Een derde mogelijkheid die je hebt om ook in de winter van je tuin te kunnen genieten, is het gebruik van een jacuzzi in je tuin. Een jacuzzi biedt lekker warm en bubbelend water, waarvan je kunt genieten met je partner, je kinderen of een vriendengroep! Neem er een hapje en een drankje bij, om het gebruik van je jacuzzi nog plezieriger te maken. Een jacuzzi koop je hier en kun je door een vakman laten plaatsen.

One Comment

  • Simone schreef:

    Bedankt voor de tips heb hier zeker wat aan gehad! De winter is net voorbij maar voor volgend jaar gaan we een jacuzzi plaatsen om ons zo lekker warm te houden.