Het kiezen van raamsloten is niet zo eenvoudig als sommige mensen wel denken. Natuurlijk hoef je alleen maar even naar een ijzerhandel of een slotenmaker te gaan en datgene uit te kiezen dat je leuk vindt. Maar de vraag is echter, weet je dan zeker dat het dan ook de juiste keuze is? Als dat zo is, hoef je niet verder te lezen omdat de sloten, die jij hebt gekozen waarschijnlijk ook goed werken. Als dat echter niet het geval is, wil je misschien eerst een paar dingen overwegen voordat je nieuwe sloten gaat kopen.

Dus wat zijn deze overwegingen? Hier zijn er een paar:

Constructie: houd rekening met het materiaal van het slot. Is het echt gemaakt van een zware, solide legering of lijkt het er alleen maar op? Je hoeft eigenlijk geen expert te zijn om te bepalen welke de beste is (de prijs zal ook een indicatie geven welke de beste zijn). Natuurlijk zullen ze iets duurder zijn dan jouw gebruikelijke sloten, maar dit wordt weer gecompenseerd door de tijd dat ze je van dienst kunnen zijn. In feite zul je de meeste hoogwaardige sloten nog steeds kunnen gebruiken, zelfs nadat je ramen al zijn verwijderd en vervangen.

Veiligheidskenmerk: is het slotmechanisme stevig genoeg om een geforceerde toegang te kunnen weerstaan? Of is het alleen voor esthetische doeleinden geschikt? Weet je nog waarom je op de eerste plaats een slot probeert te kopen? Jouw ramen voorzien van een zwak slot betekent bijna alsof je ze openhoudt. Zorg er dus voor om deze functie zorgvuldig te controleren.

Vraag advies aan experts: niet alle raamsloten zijn hetzelfde gemaakt. Sommige zullen in vergelijking met anderen over het algemeen beter werken met een bepaald ontwerp. Dus als je niet zeker weet of het slot dat je hebt gekozen perfect is voor de ramen die je thuis hebt, is je volgende zet om het aan een expert bij een ijzerhandel of een slotenmaker te vragen.

Jouw eerste en grootste zorg als het gaat om vergrendelingsmechanismen voor ramen zou de veiligheid moeten zijn. Dus denk hieraan als je misschien in de verleiding komt om een goedkoop of een stijlvol maar toch ‘kwetsbaar’ slot te kopen. Het is het beste om dat uit je hoofd te zetten omdat je dan later echt spijt zult krijgen wanneer je er achter komt dat er veel spullen uit je huis zijn gehaald, terwijl jij niet aanwezig was.

Als je advies over sloten voor jouw deuren en ramen nodig hebt, bezoek dan onze website: slotenmaker.mobi/Tilburg.

Leave a Reply