Raamdecoratie is toch wel echt het puntje op de i als we het hebben over het interieur. Een raam zonder raamdecoratie op maat is kaal en met een jaloezie, rolgordijn of vouwgordijn voeg je direct sfeer toe. Maar wat is de beste keuze? Wij helpen je een handje.

Jaloezieën op maat?

Jaloezieën zijn weer terug van weggeweest. Met de komst van het industriële interieur en het Scandinavische interieur is ook de jaloezie op maat weer enorm populair. Ze zijn strak, modern en tijdloos en makkelijk te bedienen (ook niet geheel onbelangrijk). En dankzij de verschillende mogelijkheden qua kleur, ladderband of ladderkoord en afwerking kan je een jaloezie volledig aanpassen op je eigen interieur. Handig!

Rolgordijn: simpel en tijdloos

Rolgordijnen: iedereen kent ze & iedereen wil ze. Door een simpele bediening kan je het rolgordijn op elke gewenste hoogte hangen. Volledige privacy? Een lichtdoorlatend rolgordijn kan je volledig sluiten zonder afgesloten te zitten. Er komt nog steeds licht doorheen! Een verduisterend rolgordijn is daarbij weer zeer geschikt voor in de slaapkamer, om zo een optimale nachtrust te behalen.

Duo rolgordijn: een rolgordijn met twist

Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die achter elkaar komen te hangen. De stof bestaat uit afwisselend open en gesloten banen. Als je de open banen tegenover elkaar laat hangen, kan je deels naar buiten kijken. Als je de open banen tegenover de gesloten banen laat hangen, is het duo rolgordijn “gesloten”. Het is een speelse, vrolijke en elegante vorm van raamdecoratie op maat die in veel interieurstijlen thuis past!

Elegante vouwgordijnen

Met een vouwgordijn kan je eenvoudig de lichtinval bepalen door het vouwgordijn op verschillende hoogtes te laten hangen. Een vouwgordijn is niet alleen te zien als mooie decoratie, maar is ook nog eens functioneel. Vouwgordijnen zijn uitvoerbaar in transparante, semi-transparante en verduisterende uitvoering. Daarmee is een vouwgordijn ook geschikt voor elke ruimte in huis of op kantoor. Echt iets unieks? Een vouwgordijn is ook uitvoerbaar in een top down bottom up uitvoering. Hierbij kan je het vouwgordijn op elke gewenste hoogte hangen. Zo kan je het gordijn boven ‘open’ laten en beneden juist ‘dicht’.