Een vlonder is de ideale manier om je tuin op te knappen. Bij de aanleg van een vlonder moet je echter wel op een aantal dingen letten. Om het gewenste effect te krijgen, zul je bijvoorbeeld voor een mooie houtsoort moeten kiezen. Echter zijn er nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden als je een vlonder van hoge kwaliteit wilt aanleggen. In dit artikel lees je precies hoe je de kwaliteit hoog houdt, maar ook hoe je de vlonder moet onderhouden. Overigens is ook dit volgende artikel over vlonder onderhouden en schoonmaken erg interessant.

Welke houtsoort moet je gebruiken?

Voor het bouwen van een vlonder kun je het beste hardhouten vlonderplanken gebruiken. Dit zijn planken die zodanig zijn aangepast dat ze zeer geschikt zijn om er een vlonder mee te bouwen. Hardhout is ideaal, omdat deze houtsoort over het algemeen steviger is. Het is natuurlijk belangrijk dat je op de vlonder kunt lopen, zonder dat het hout hierdoor beschadigd. Om deze reden is het aan te raden om voor een hardhout te kiezen. Kies ook voor een duurzame houtsoort, zodat de vlonder lang kan blijven liggen en mooi blijft.

Bereken van tevoren hoeveel hout je nodig hebt

Het is natuurlijk vervelend als je er tijdens het bouwen achter komt dat je te weinig hout hebt. Bereken daarom vooraf al nauwkeurig hoeveel hout er precies voor de vlonder nodig is. Soms is het makkelijker om het idee uit te tekenen. Aan de hand van een schets kun je namelijk eenvoudiger berekeningen maken.

Behandel de vlonder met goede olie

Om het hout in een goede staat te houden, zul je het af en toe moeten behandelen met een speciale olie. Dit hoeft niet vaak te gebeuren, eenmaal per jaar is al meer dan voldoende. Het is echter wel belangrijk dat je dit niet vergeet. Kies voor olie die goed bij de houtsoort past. Een voorbeeld van een olie die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Douglas olie, HK-Lazuur en Bangkirai olie. Door af en toe een goede olie te gebruiken, kun je zeker zijn van een prachtig resultaat. Verder heeft een vlonder vrijwel geen onderhoud nodig.

Leave a Reply