Wanneer je gaat shoppen voor nieuwe tuinmeubelen, dan is de keuze eigenlijk te groot om alle opties in je op te nemen. Toch kan je het assortiment wat interessant is voor jou beperken door een aantal eisen te stellen. Je zou bijvoorbeeld een keuze kan maken op basis van het materiaal van de meubels. In deze blog lees je meer over de voor- en nadelen van verschillende soorten tuinmeubelen.

Houten tuinmeubelen

Natuurlijk zijn houten tuinmeubelen ontzettend populair. Hout past in iedere woonstijl en is duurzaam. Wanneer deze meubelen goed behandeld zijn, dan slijten ze ook vrij weinig. Toch behoeft hout iets meer onderhoud dan andere tuinmeubelen. Bovendien is de reiniging van deze meubelen vaak wat lastiger vanwege de nerven en omdat sommige soorten hout slecht reageren op veel water.

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn een uitkomst wanneer je stijlvolle tuinmeubelen wil zonder hier al te veel onderhoud aan te hebben. Je zou bijvoorbeeld ook kunststof stoelen kunnen combineren met een houten tuintafel. Het is dus niet zo dat je per se een van de materialen moet kiezen om al je meubels in uit te voeren. Het grote voordeel (en dan met name voor kunststof tafels) is dat, wanneer je erop knoeit, dit eenvoudig schoon te maken is. Bovendien behoeven kunststof meubelen relatief weinig onderhoud. Omdat kunststof goed bewerkbaar is, zijn kunststof meubels in vrijwel iedere vorm en design mogelijk. Toch zullen deze meubels altijd een modern tintje hebben, in tegenstelling tot houten meubels.

Metalen tuinmeubelen

Naast kunststof en hout zijn er ook metalen tuinmeubelen. Het assortiment hierin is in principe kleiner, maar toch is er de keuze uit veel verschillende soorten: simpele ijzeren stoeltjes, of een luxe RVS tafel. Het nadeel is dat sommige materialen binnen deze categorie kunnen gaan roesten en erg heet kunnen worden wanneer ze in de zon staan.

Leave a Reply