Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer, kom je al snel tot de ontdekking dat er vele soorten te koop zijn. Zo is er pvc, laminaat en parket. Maar binnen de categorie pvc zijn er weer verschillende soorten: plak PVC en een klik PVC vloer. Wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee? En welke vloer is voor jou geschikt? In deze blog leer je precies het antwoord op deze vragen kennen. Zodoende kun je zelf bepalen of een van deze opties goed bij je past.

De eigenschappen van plak PVC

In de eerste plaats is het zaak de eigenschappen van plak PVC te duiden. Plak PVC, ofwel zelfklevende pvc, is voorzien van een laag die zorgt dat het materiaal goed op de ondergrond blijft plakken. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van lijm en is de installatie van plak PVC een stuk makkelijker. Ook kun je met plak PVC moeiteloos oneffenheden in je ondergrond verbergen, waardoor deze veel geschikt is voor originele houten vloeren waarin veel oneffenheden zitten. Daarnaast is het ook nog eens kras- en waterbestendig!

De eigenschappen van click PVC

Naast plak PVC, is er ook nog click PVC. De eigenschappen hiervan zijn geheel verschillend. Click PVC bestaat uit losse platen die door middel van een speciale verbinding aan elkaar kunnen worden geklikt. Dit betekent dat je de vloer veel sneller en makkelijker kunt installeren, wat ideaal is als je geen ervaring hebt met de installatie van vloeren. Click PVC is ook waterbestendig en makkelijk te onderhouden.

De verschillen tussen plak PVC en click PVC

Tot slot is het belangrijk om de verschillen tussen plak PVC en click PVC te verduidelijken. Plak PVC is moeilijker te installeren, maar je kunt oneffenheden in je ondergrond gemakkelijk verbergen. Click PVC is daarentegen een stuk makkelijker te installeren, maar oneffenheden in je ondergrond kun je hiermee niet camoufleren. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen welke vloer bij je past. Beide opties hebben hun eigen voordelen, dus zorg ervoor dat je de eigenschappen goed tegen elkaar afweegt. Zo kom je tot het meest optimale resultaat.

Al met al zijn zowel plak PVC als click PVC prachtige opties voor een nieuwe vloer. Weet je precies welke eigenschappen bij jouw situatie passen? Pas dan je keuze aan en geniet van jouw ideale vloer via Jaroka. Wij wensen je in ieder geval alvast veel succes op dit vlak.

Leave a Reply