Er bestaan tegenwoordig tal van verschillende sloten, waarmee u een woning kunt beveiligen tegen inbrekers. Helaas zijn deze sloten lang niet altijd veilig genoeg, om deze ongewenste gasten ook daadwerkelijk buiten de deur te houden. Bij het selecteren van sloten voor het beveiligen van uw woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van uw raam- of deurkozijn, de manier waarop een raam in huis geopend wordt, enzovoorts. In dit artikel vertelt een slotenspecialist uit Den Haag u meer over de verschillende soorten sloten die tegenwoordig worden aangeboden.

De slotenmaker raadt woningbezitters aan om zich niet suf te staren op de verschillende sloten. Hij raadt mensen aan om naast sloten ook een alarminstallatie in huis te installeren. Wanneer de inbrekers immers eenmaal in uw woning zijn, bieden de sloten geen enkele weerstand meer. Een alarmsysteem kan dat op zo’n moment wel!

Geschikte sloten voor het beveiligen van deuren

Deuren in huis worden doorgaans van cilindersloten voorzien. De cilindersloten die voorheen vaak gebruikt werden, zijn zogenaamde tweepuntsloten. Bij tweepuntsloten is de deur op twee punten met de deurpost verbonden. Veiliger is het echter om voor cilindersloten met drie punten te kiezen, de driepuntsloten. Bij het kopen van driepuntsloten doet u er verstandig aan om te letten op een PKVW-certificering. Deze certificaten worden door de Nederlandse politie uitgegeven. Met het keurmerk toont de Nationale Politie aan, dat het slot getest is op de meest voorkomende inbraakmethoden. Erkende slotenmakers werken met sloten van hoge kwaliteit.

Ramen beveiligen met goede sloten

Naast de sloten die u op uw deuren kunt plaatsen, dienen ook uw ramen van sloten te worden voorzien. In het bijzonder de ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Via deze ramen kunnen inbrekers immers relatief makkelijk naar binnen. Ramen worden doorgaans beveiligd met bijzetsloten. Dit type slot komt in twee belangrijke soorten voor, namelijk: opleg- en insteeksloten. Onder meer de dikte van uw raamkozijnen bepaalt, welke sloten het meest geschikt zijn. Wanneer de kozijnen erg dun zijn, zou een insteekslot het raamkozijn kunnen verzwakken. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen!

Tip: beveilig een schuttingdeur of de deur van uw tuinhuisje met een penslot. Een penslot lijkt op een insteekslot en is ideaal om dergelijke deuren mee te beveiligen! Zo houdt u de inbrekers buiten uw tuin.