Of je nou een ervaren of onervaren doe-het-zelver bent, klussen binnenshuis is niet moeilijk. Het is echter wel essentieel dat je op een veilige manier te werk gaat, aangezien er verschillende zaken zijn waar je tijdens het klussen rekening mee moet houden. Lees verder voor 7 handige tips om thuis veilig te kunnen klussen.

Tip 1: Beschermende kleding dragen

Voorkom nare ongevallen door het dragen van veiligheidsschoenen, beschermende kleding, een mondkapje, handschoenen, een veiligheidsbril en dergelijke.

Tip 2: Organiseren en opruimen

Zorg vooraf voor alle correcte materialen, huur een afvalcontainer in om de bouwlocatie schoon te houden en regel de juiste hulpploegen. Het is ook slim om te zorgen voor een vaste plek voor het gereedschap en om rondslingerend afval direct op te rapen.

Tip 3: Correct gereedschap gebruiken

Gebruik gereedschap dat goed is onderhouden als je veilig te werk wilt gaan tijdens het klussen. Het is wel cruciaal om de gebruiksaanwijzing van het gereedschap op te volgen.

Tip 4: Goed opletten

Probeer altijd zo nuchter en alert mogelijk te blijven als je gaat klussen. Zo kan je nauwkeuriger en veiliger te werk gaan, waardoor je uiteindelijk efficiënter werkt aangezien je een beter overzicht hebt.

Tip 5: Optimale communicatie

Hoe beter de communicatie tussen alle partijen is, des te veiliger je thuis kunt klussen. Duidelijk communiceren met elkaar is tijdens het klussen ontzettend belangrijk. 

Tip 6: Planning maken 

Zowel de voorbereiding, de start, de uitvoering als de uitwerking van een bouwproject neemt veel tijd in beslag. Het is ook belangrijk om een goede planning te maken van alle onderdelen zodat je jezelf op correcte manier voorbereidt.                           

Tip 7: Gebruik strakke kleding

Zorg voor strakke kleding als je thuis klust en dat je haar opgestoken zit, aangezien losse haren en kleding die ruim aan je lichaam staat ernstige ongelukken kunnen veroorzaken als draaiende onderdelen van machines grip krijgen op je haren of je kleding. Combineer strakke werkkleding met het dragen van veiligheidsschoenen en je kunt veilig aan de slag.

Wil je binnenshuis gaan klussen? Doe dit dan zo veilig mogelijk door rekening te houden met alle bovengenoemde tips zodat je goed voorbereid bent.

Leave a Reply