Jij wilt iets nieuws doen met je tuin, alleen je weet nog niet precies wat. Je ziet vaak dezelfde soort tuinen terug komen, maar misschien wil jij wel iets unieks. Lees dit artikel om een paar ideeën rijker te worden voor een unieke tuin. Heb jij bijvoorbeeld al gedacht aan een infrarood sauna?

Maak een uniek ontwerp van je tuin

De eerste optie is om je tuin een geheel nieuw ontwerp te geven. Denk er bijvoorbeeld aan om je tuin een Japanse look te geven. Dit is een ontwerp met precisie geplaatste stenen, esdoorns en kersenbloesems. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een Franse tuin te nemen. In dat geval ga je meer de kant op van een formele tuin. Hier moet je denken aan mooi geknipte heggen, een tuinpad en een terras. Verder zijn er nog talloos veel mogelijkheden te vinden op het internet.

Plaats een infrarood sauna

Misschien iets wat je niet had verwacht, maar een infrarood sauna geeft een zeer unieke look aan een tuin. Het ziet er namelijk modern en kunstig uit. Daarnaast kun je het hele jaar door gebruik maken van infrarood sauna en is het ook plek waar je tot rust kunt komen.

Leg een vijver neer

Soms komt een vijver ook naar voren wanneer jij een nieuw ontwerp maakt voor je tuin, alleen geeft het vrijwel altijd een unieke uitstraling. Mocht jij de ruimte in je tuin hebben dan is een vijver echt een aanrader, je maakt dan een soort ‘watertuin’ van je tuin. Het voordeel van water is dat het een onuitputtelijke aantrekkingskracht heeft. Dit biedt vele mogelijkheden. Een vijver in je tuin trekt vogels aanbieden een huis voor vissen en amfibieën en geven de mogelijkheid om moeras- en waterplanten te plaatsen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je vijver te vullen met waterlelies.

Leave a Reply