Je hebt of je krijgt binnenkort de sleutels van je nieuwe stulpje, je wilt dolgraag aan de slag en je wilt er dolgraag gaan wonen. Er is alleen een probleempje; De vloer is oerlelijk. Ondanks dat het moeilijk kan zijn door de lelijke vloer van de vorige bewoner heen te kijken is het geen enkel probleem om een nieuwe vloer te leggen in je nieuwe woning. Ga je een nieuwe vloer leggen? Let dan op de volgende punten!

Goedkoop kan erg snel duurkoop worden.

Uiteraard wil je na de aanschaf van je nieuwe woning of met de kosten van de huur niet gelijk bakken met geld investeren in die nieuwe vloer. We blijven tenslotte ook Nederlanders en we geven geld liever uit aan zoveel mogelijk verschillende dingen. Echter betekent dit niet dat je flink moet gaan besparen op de vloer. Wil je een nieuwe vloer leggen dan zijn er uiteraard vele verschillende goedkope oplossingen, denk aan; tweedehands vloeren, aanbiedingen of restpartijen. In werkelijkheid blijkt helaas ook dat deze vloeren na de eerste periode gaan vervelen of tegen gaan vallen. Ons advies; Niet te gek, maar niet te goedkoop!

Vloer leggen? Let goed op welke vloer je legt in welke ruimte van je woning.

Ook het soort vloer dat je plaatst  in de ruimte van de woning is erg belangrijk. Zo raden wij bijvoorbeeld het volgende af; In je slaapkamer een betonnen vloer leggen. Een slaapkamer hoort zacht en veilig te voelen, dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor tapijt. De woonkamer kan echter wel uit vele soorten materialen worden bekleed. Een mooie houten vloer of een mooie steen het kan allemaal!

Ook de tuin heeft invloed op de vloer en andersom!

Over het algemeen grenzen een aantal ruimtes van je woning aan de tuin (of balkon). Wij raden aan om beide vloeren mooi in elkaar over te laten lopen. Je wilt immers niet (meestal niet in ieder geval) dat deze ruimtes totaal niet samengaan.